Bodø Energi vertskap for Norges største fjernvarmetreff

Norsk Fjernvarme

Mens hele Bodø forbereder seg på rollen som europeisk kulturhovedstad neste år, varmer Bodø Energi opp med vertskapsrollen for årets utgave av Fjernvarmedagene Urban Energi.

– Vi gleder oss til å være vertskap for Fjernvarmedagene Urban Energi i november og stiller med kraft til utvikling, sier Eline Olafsrud, konstituert direktør i Bodø Energi Varme, Bodø-konsernets heleide fjernvarmeselskap.

Sammen med varme-gjengen er Eline allerede i gang med planleggingen av årets store fjernvarmebegivenhet, som arrangeres av Norsk Fjernvarme i Oslo 8.-9. november.

– Bodø Energi er et åpenbart valg som vertskap for årets konferanse. Vi gleder oss til å få vise fram både spennende og utfordrende prosjekter innen byutvikling og energiomstilling fra Bodø i løpet av det to dagene, sier daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Bodø står overfor et av de største utviklingsprosjektene i nyere tid, med flytting av Bodø lufthavn og planlegging av en helt ny bydel på størrelse med 800 fotballbaner.

Samtidig opplever hele Bodø-regionen vekst og stor utvikling, blant annet med hydrogenproduksjon for Vestfjord-fergesambandet i 2025 og elektrifisering av skipsfart.

– Grønn utvikling og en ny bydel med nullutslippsløsninger krever også omstilling og energi. Kraftoverskuddet i regionen forvandles til et underskudd og da trenger vi raske løsninger – vi trenger Urban Energi, fastslår Olafsrud.

Les også:  Bankgata tannklikk i Bodø åpner igjen

For Bodø Energi blir konferansen i Oslo i november også oppvarming til et intenst 2024, når Bodø tar over som europeisk kulturhovedstad. Dette er det største kulturprosjektet i Norge de siste ti årene og det største i Nord-Norge noensinne.

– Bodø Energi er generalsponsor og vi vil løfte fram ungdom og bærekraft gjennom året. Begge deler er helt essensielt for fremtidig utvikling, fastslår Olafsrud.

Men først kommer altså Fjernvarmedagene Urban Energi i november.

Les også:  Bankgata tannklikk i Bodø åpner igjen

– Vi satte rekord med langt over 300 deltakere, innledere og utstillere i fjor og håper på enda flere i år. Næringen er i vekst og får stadig større oppmerksomhet i det grønne skiftet, sier Tomren-Berg.

Fjernavarmedagene Urban Energi er åpent for alle og påmeldingen er allerede i gang på urbanenergi.no.

– Sammen med Bodø Energi jobber vi nå med programmet, som vi legger ut over sommeren, sier Tomren-Berg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.