Blir ny finansdirektør i SpareBank 1 Nord-Norge

snn

SpareBank 1 Nord-Norge har ansatt vesterålingen Bengt Olsen som ny finansdirektør. Han tar over stillingen etter Rolf Eigil Bygdnes, som går av med pensjon til neste år.

Olsen kommer fra stillingen som økonomi- og finansdirektør og viseadministrerende direktør i DIPS AS. Han er utdannet siviløkonom, og har i tillegg master i internasjonal økonomi.

– Jeg er både stolt og ydmyk over den tilliten som konsernsjef Jan-Frode Janson og styret i SpareBank 1 Nord-Norge har gitt meg. Selv om jeg har hatt en veldig spennende jobb i DIPS, var dette en for god mulighet til at jeg kunne la den passere, sier Olsen.

Erfaring fra styret i SpareBank 1 Nord-Norge
48-åringen har jobbet i DIPS siden 2004. Han har der vært en av hovedarkitektene bak det som har ført DIPS fra å være en liten bedrift med 30 ansatte og 15 prosent markedsandel, til dagens 280 ansatte og 85 prosent markedsandel i sin bransje. Samtidig har Olsen vært en del av styret i SpareBank 1 Nord-Norge siden 2016.

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

– Gjennom styrevervet har jeg fått inngående kjennskap til SpareBank 1 Nord-Norges virksomhet. Det har gitt meg sterk motivasjon for jobben som CFO. Både fordi jeg virkelig kan assosiere meg med visjon, verdier og måten selskapet er drevet, men også fordi jeg tror jeg kan bidra til ytterligere utvikling, sier Olsen.

Forlater Bodø
Olsen flytter nå til Tromsø for å ta fatt på sin nye jobb.

– Jeg har bodd i Bodø i 22 år, og har mange venner og sterkt tilknytning til byen. Det er litt vemodig å skulle flytte, men samtidig ser jeg frem til å ta fatt på et nytt kapittel i Tromsø. Forskjellene mellom byene og byenes innbyggere tror jeg er litt konstruert, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Ishavsbyen.

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Olsen har en annen sterk lidenskap ved siden av jobben, nemlig toppturer og skikjøring i bratte fjell.

– Skikjøring er en hobby jeg har hatt alltid, og jeg kunne egentlig aldri slått meg ned et sted der jeg ikke kunne drevet med dette. Jeg vet det finnes flotte og utfordrende fjell rundt Tromsø, og gleder meg spesielt til å få prøvd lyngsalpene. I motsetning til de aller fleste ser jeg frem til en lang og snørik vinter, smiler han.

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Olsen flytter til Tromsø i løpet av første kvartal 2019.

Fornøyd sjef
Konsernsjef Jan-Frode Janson er svært fornøyd med å få Olsen som en del av konsernledelsen:

– Jeg har vel sjelden vært så sikker på at jeg har funnet riktig mann. I styret har Bengt demonstrert sin kompetanse på området han nå skal lede. Dessuten sikrer ansettelsen kontinuitet samtidig som vi får inn helt nye impulser. Begge deler er særdeles viktig når konsernet skal ta nye steg. Jeg har store forventninger til Bengt og til hans bidrag til utvikling av SpareBank 1 Nord-Norge, sier Janson.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.