Bellona roser miljøinnsatsen til Nornickel

nornickel

Det 8. arrangementet «Ecological Forum – Corporate Responsibility to the Future. Technology for Society and Nature» ble nylig holdt i Moskva. De viktigste diskusjonstemaene var miljømessig ansvar hos store virksomheter for fremtidige generasjoner, balansen mellom den sosiale og økonomiske utviklingen i regionene, samt bevaring av gode miljøforhold.

Alexander Nikitin, rådgiver og styreleder for Bellona i Russland, presenterte brosjyren «Miljøambisjoner for Nornickel» under sesjonen «International cooperation in the Barents region. Ecological problems and solution».

Han fremhevet den betydelige innsatsen Nornickel har gjort for naturen ved produksjonsanleggene til Kola-anlegget.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Under det forrige økologiske forumet i Murmansk sa jeg at Nornickel har begynt å snakke det samme språket som oss, og jeg hadde rett. Det viste seg å være sant. Gårsdagens møte med Nornickels president – Vladimir Potanin – og guvernøren i Murmansk-regionen – Andrey Chibis – har ført til en signert avtale. Det som virkelig betyr noe for oss er at Vladimir Potanin offisielt har kunngjort planene om å legge ned et gammelt smelteverk i byen Nickel. Dette er veldig positive nyheter, som beviser Nornickels vilje til å fortsette med den miljøvennlige retningen for store endringer på sine produksjonsanlegg. Videre forventer vi en betydelig reduksjon av atmosfæriske utslipp (rundt 50%) på grensen mellom Norge og Russland, sier Alexander Nikitin.

Les også:  Legemiddelmangel rammer 1 500 pasienter daglig

– Dessuten planlegger selskapet å bruke sin tidligere erfaring med å stenge et nikkelverk i 2016, som var det eldste anlegget i Norilsk, bygget i 1939. Dette betyr at bortsett fra økologiske problemer, sosiale spørsmål knyttet til prosedyrer for oppsigelse av ansatte også bli løst, sier Nikitin.

– Samarbeidet med Nornickel har bevist av at selskapet har en åpen og ærlig dialog med offentlige miljøorganisasjoner. Alle planene for Nornickel er implementert så langt. Det er et veldig godt og sterkt signal til samfunnet og til samarbeidspartnere over grensen, avslutter Nikitin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.