Årets Matglede-vinnere er kåret

tine

Matbutikker og bedrifter over hele landet har tatt opp kampen om hvem som skaper mest matglede for kundene sine. Vinnerne i de prestisjetunge konkurransene Årets Matgledebedrift og Årets Matgledebutikk er endelig klare!

Drømmehagen barnehage på Frekhaug i Hordaland er vinneren av Årets Matgledebedrift. Meny Fosnavåg stakk av med seieren i Årets Matgledebutikk fullsortiment, mens Rema 1000 Iseveien i Sarpsborg sikret seg førsteplassen blant lavpriskjedene.

Den årlige Matglede-kåringen arrangeres i samarbeid mellom TINE og bransjebladet Dagligvarehandelen, og går til butikker og bedrifter som har gjort en særlig stor innsats på å fremme smaksopplevelser og matglede til beste for deres kunder.

Årets Matgledebutikk er en tradisjonsrik konkurranse som i år arrangeres for fjortende gang. Det kåres en vinner innen både fullsortiment og lavpris. De 91 nominerte er et bevis på at det jobbes med matglede i butikker i hele vårt langstrakte land. Det har også resultert i knallhard konkurranse og vanskelige juryavgjørelser.

Les også:  El Prix: Ny rekkevidderekord i vinter-elbiltesten

 – Vi er så stolte over å dra i land denne prisen. Bak denne prisen står hardt arbeid og en enorm laginnsats. Vi har klart å løfte frem matgleden på grunn av entusiasme, kreativitet og selvfølgelig kvalitet i alle ledd, sier Rolf Gunnar Hansson fra Rema 1000 Iseveien.

 Vinneren innen fullsortiment setter også førsteplassen svært høyt. De har lagt ned mye hardt arbeid med å gi kundene gode matgledeopplevelser gjennom hele handleturen.

 – For oss er dette den gjeveste prisen en butikk kan vinne i Norge. Jeg er rørt og utrolig stolt over at butikken vår drar i land denne prisen. Den er et bevis på at vi klarer å gi kundene våre matglede ved å tilby det lille ekstra, sier Jon Robert Moen fra Meny Fosnavåg.

Les også:  Krisetall: Kjøpefesten over i varehandelen

De andre butikkene i toppsjiktet innenfor fullsortiment var Meny Lerstad på andreplass, og Coop Mega Nydalen som sikret seg tredjeplassen. Innen lavpris gikk sølvmedaljen til Extra Kallerud, mens Obs Jessheim kom på tredjeplass.

Det var også stor spenning knyttet til utdeling av prisen for Årets Matgledebedrift. Det er tolvte gangen den populære prisen deles ut til bedrifter som lyser av gode matopplevelser og kreativ tenkning. For aller første gang gikk Årets Matgledebedrift til en barnehage. Hos Drømmehagen barnehage står måltidet høyt i fokus, og kjøkkenet er hjertet i bedriften.

Les også:  Sjokktall: Halvparten av kontrollerte restauranter i Nordland fulgte ikke loven!

 – Seier i Årets Matgledebedrift betyr veldig mye! Dette er bare helt fantastisk, spesielt siden vi er den første barnehagen som vinner, sier Silje Enerstvedt Garlid.

Teamet hennes består av kjøkkenassistenten, alle de voksne som jobber på avdelingene i barnehagen og sist, men ikke minst: barna. I barnehagen er kokken en del av ledergruppen for å få glede over måltidet forankret hos alle.

– Sammen jobber vi med matglede hver eneste dag. Gleden over å spise noe rett fra naturen og lære hvor maten kommer fra er stor blant både små og store, avslutter Enerstvedt Garlid.

Andreplassen i Årets Matgledebedrift gikk til Restaurant Kokkekollektivet i Halden og tredjeplassen til Ullerud sentralkjøkken i Drøbak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.