Arctic Race of Norway: Stor norsk dag i Narvik

arctic race of norway

Alexey Lutsenko (Astana Pro Team) vant Arctic Race sammenlagt, men det ble dobbelt norsk på den tøffe avslutningsetappen i Arctic Race of Norway i Narvik. I tillegg gikk klatretrøya til en nordmann.

Markus Hoelgaard (Uno X Development Team) rykket fra i bakkene seks kilometer før mål, og holdt unna helt inn til målstreken. Norgesmester Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) ble nummer to. Markus Hoelgaard som ble nummer to sammenlagt i Arctic Race of Norway i fjor, var svært fornyd med sin første etappeseier i rittet.

Les også:  Rødt kjemper for Skjoma i Narvik

– Det er den største seieren jeg har hatt i karrieren. Jeg så at de andre var ganske kokt i den siste bakken, og følte meg sterk. Da jeg fikk en luke visste jeg at det ville bli vanskelig å hente meg, sa en fornøyd etappevinner etter målgang.

Den krevende avslutningen av rittet, hvor rytterne var tre ganger oppe ved skihytta i alpinbakken i Narvik som er den norske kandidaten til å søke om VM i alpint i 2027, ble svært spennende. Etter andreplassen på den tredje etappen overtok den franske mesteren Warren Barguil (Arkea-Samsic) midnattsoltrøya som sammenlagtleder. I mål var franskmannen ett fattig sekund bak den kasakstanske mesteren Lutsenko i sammedraget.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Odd Christian Eiking som vant den tredje etappen opp til Storheia fredag, vant også de to siste klatrespurtene, og bidro dermed til en stor norsk dag da han sikret seg laksetrøya som beste klatrer og 500 kilo laks.

– Jeg ble litt sulten der ute, så jeg tenkte jeg skulle sikre meg litt sushi, sa den glade trøyevinneren til TV 2 etter målgang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.