ANNONSE: Velg riktige farger til baderommet

baderom møbler interiør

Når du innreder hjemmet ditt og skal velge farger til baderommet, så er det viktig at du først får identifisert din egen personlige stil. Det vil gjøre alt enklere når du skal finne de riktige vannkranene, lys og annet tilbehør, og ikke minst vil det gjøre det enklere å finne et fargetema som passer til nettopp ditt bad.

Nedenfor kan du lese videre og få inspirasjon til noen av de mange fargemulighetene du har når du innreder badet.

Trendy og fargerikt
Baderommene har blitt mer fargerike og trendy de siste årene. Mange huseiere velger å innrede badet i spennende farger for å skape et rom som kan gi ekstra energi etter en lang arbeidsdag. Den blå fargen regnes som det ideelle valget ved en baderomsinnredning. Det er en nøytral nyanse som også tilfører et friskt pust av liv ved å kombinere varme og kjølige toner. Alternativt kan man benytte lysere nyanser som levende røde, gule og oransje farger, noe som gir badet en optimistisk og positiv følelse.

Kjølig og avdempet
Du kan også velge farger til baderommet som gir en spa-lignende atmosfære. Mosefarger, blågrønt og sjøgrønt, gjerne i samspill med dempede grå toner, gir et fredelig og rolig miljø.

Rike og dype fargetoner
Varmere farger som vinrød, rubin, aubergine og gull kan gjøre baderommet varmt og koselig. De vil minne deg om de eksklusive middelhavsområdene, og understøtter en mer elegant innredning.

En nøytral stil
Mange boligeiere liker nøytrale nyanser når det kommer til baderominnredningen. Farger som brun, beige, hvit og elfenben er varme uten å være overveldende, og de går aldri av mote. Man kan også tilføye et lite hint av farge ved å velge fargerike elementer, håndklær og annet dekorativt tilbehør, for eksempel planter.

Hudfarger
Fersken, aprikos, lyserød og andre hudfarger er også gode fargevalg til baderommet. De er ikke bare hyggelige, men er også ideelle i kombinasjon med tre og laminat man bruker til å skape baderommet. Man kan eventuelt få malt skapene hvis man gjerne vil ha mer farge i rommet. Hvis man gjerne vil ha et mer luftig bad, så kan man bruke lyse nyanser.

Verdt å vite
Malingen du velger til badet skal være motstandsdyktig overfor fukt og kunne tåle å bli vasket. Det finnes tusenvis av farger, så det burde ikke være noe problem å finne maling med disse egenskapene.

Når du innreder badet ditt bør du være oppmerksom på at fargene endrer seg i større områder under forskjellige lysforhold. Derfor bør du teste hvordan malingen ser ut forskjellige steder på veggen.

For å gjøre det litt lettere å finne de riktige fargene så kan du få fargeprøver og fargekart, noe de fleste fargeprodusenter og butikker har. På noen av produsentenes hjemmesider er det dessuten mulig å få en god idé om hvordan de ulike fargene ter seg via interaktive guider. Prøv også å gjøre baderommet mer interessant ved å benytte deg av farger sammen med komplementære materialer. Tre er for eksempel opplagt, og passer perfekt til baderom.

Til store baderom kan det være smart å tilføye mørkere farger for å skape en hyggelig dybde i rommet. Alternativt kan du nøye deg med å male taket i en mørkere nyanse og dermed skape en illusjon om at rommet er mindre enn det det egentlig er.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.