Airbnb raser over fersk forskningsrapport

nordlys

En ny rapport fra Nordlandsforskning viser at utleie via selskapet Airbnb kan gi «katastrofale konsekvenser» for noen kommuner, spesielt i Lofoten. Nå går det populære overnattingsselskapet til motangrep på Nordlandsforskning.

Airbnb er en verdensomspennende utleieformidler og en betydelig aktør i Nordland med flere overnattingssteder i Bodø. NRK Nordland melder at en rapport skrevet av Nordlandsforskning viser at Airbnb er en stor faktor som gjør det vanskeligere for folk å bosette seg.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

– Den største utgiften for en familie, er som oftest huset deres. Vi hjelper til med å kunne opprettholde boenhetene, ikke fjerne dem, sier Bo de Koning hos Airbnb.

At privatpersoner kan tjene ekstra penger på å leie ut ledige rom til reisende er med andre et moment, et annet er turisme.

– Vi hjelper til med å øke turismen, samtidig som vi hjelper til å gjøre flere steder enklere tilgjengelig for flere nasjoner. Det er gode nyheter for alle, sier Bo de Koning til NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.