800 jegere trukket ut av Statskog: Glede og skuffelse for storviltjegere

natur skog elv

Selv om det handler om landets mest attraktive jaktterreng, skyter ikke prisen i været. Nå har landets største tilbyder av jakt trukket ut heldige jegere. En av fire søkere har fått jaktmarker hos Statskog.

I april kunne jegere i hele landet søke Statskog om å få jakte på noen av landets mest attraktive områder. Nå har Statskog avklart hvem som så langt har trukket det lengste strået.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

800 jegere fordelt på 170 jaktlag er trukket ut. Det betyr også at rundt 2500 andre jegere kan være en smule skuffet. Men en del takker nei til tilbudet de får i disse dager, og da kan det likevel by seg muligheter. Alle som trekkes ut får beskjed.

– Naturlig nok stilles det spørsmål om trekningen, men vi kan forsikre at den går rett og rettferdig for seg, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Interessen for jakt er langt større enn tilbudet. Dermed kunne Statskog tatt langt høyere priser for attraktivt jaktterreng.

– Vi har mange store og fine terreng med mye elg. Hadde vi lagt de ut på anbud, ville prisene blitt helt annerledes. Men det gjør vi altså ikke. Vi skal gjøre jakt tilgjengelig for allmennheten, og da skal ikke prisen være ekskluderende, sier Breisjøberget.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Jegerne må fortsatt smøre seg med en stor porsjon tålmodighet. Storviltjakta starter ikke før i september.

Trekningsresultatene finner du på Statskog.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.