miljødirektoratet

Ulovlig ATV-bruk under jakt skal stoppes

Statens naturoppsyn har de siste årene avdekket omfattende bruk av ATV under jakt og som transport til hytter. Nå økes tilsynet under årets jakt. – Motorferdsel på barmark har store konsekvenser for... Les mer »
elg vinter

Nå kan du søke Statskog om elgjakt: Her jakter flest i Nordland

Tusenvis av jegere legger i april sitt lodd i potten i håp om elgjakt hos Statskog. Tilfeldig trekning avgjør hvem som får tilslaget. Statskog forventer søknader fra om lag 800 jaktlag i... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Følg elgjakta fra mobilen

Smeller det i nabolaget? Tusenvis av elgjegere er i gang på Statskogs jaktterreng. På elgbørsen kan du finne ut hvor godt de lykkes. Statskog har jaktterreng i store deler av landet, og... Les mer »
NJFF

7 av 10 liker viltkjøtt

Over 22 millioner middagsporsjoner skal de neste månedene hentes hjem fra norske skoger og fjell. I september starter jakta for alvor og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) gleder seg sammen med titusener... Les mer »
elg

Nesten en million kroner til vilttiltak i Nordland

Fylkesråd for kultur, klima, miljø, Kirsti Saxi, har bevilget tilskudd til vilttiltak for 2021. Totalt ble det innvilget søknader for 867 200 kroner, opplyser Nordland fylkeskommune. Tilskuddsmidlene brukes først og fremst til... Les mer »
gaupe

– Uforsvarlig nedskyting under gaupejakta

De norske gaupene er sterkt truet. Likevel skal hver femte gaupe skytes i jakta som begynnte 1. februar. Hele 82 gauper skal skytes av en bestand som totalt teller mindre enn 400... Les mer »
tryg forsikring

Snart starter rypejakta, men er jakthunden i form?

Høst betyr jakttid for mange, og snart starter rypejakta. Mang en jeger har sin beste turkamerat i jakthunden sin. Som hundeeier er det mye du kan gjøre på forhånd for å redusere... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Stor rift om fuglejakta

I dag går titusenvis av jegere ut på jakt etter skogsfugl og rype. Strenge reguleringer, lave priser og titusener av ivrige jegere har resultert i at store deler av Statskogs fuglejakttilbud i... Les mer »
jakt

Godt samarbeid for NJFF og NFS i fjellet!

Norges Fjellstyresamband (NFS) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har fornyet sin samarbeidsavtale for fem nye år. Det gode samarbeidsklimaet sikrer en langsiktig og god forvaltning av jakta og fisket i våre... Les mer »
jakt

Få det meste ut av jakta – For både jeger og hund

Eirik Telje sin strihårede Vorstehhund blir med på rypejakt i Finnmark, skogsfugljakt på hele Østlandet og rapphøns- og fasanjakt i Sverige. Han bruker også hundene som vannapportører på gåsejakt og andejakt. –... Les mer »