elg

Nesten en million kroner til vilttiltak i Nordland

Fylkesråd for kultur, klima, miljø, Kirsti Saxi, har bevilget tilskudd til vilttiltak for 2021. Totalt ble det innvilget søknader for 867 200 kroner, opplyser Nordland fylkeskommune. Tilskuddsmidlene brukes først og fremst til... Les mer »
gaupe

– Uforsvarlig nedskyting under gaupejakta

De norske gaupene er sterkt truet. Likevel skal hver femte gaupe skytes i jakta som begynnte 1. februar. Hele 82 gauper skal skytes av en bestand som totalt teller mindre enn 400... Les mer »
tryg forsikring

Snart starter rypejakta, men er jakthunden i form?

Høst betyr jakttid for mange, og snart starter rypejakta. Mang en jeger har sin beste turkamerat i jakthunden sin. Som hundeeier er det mye du kan gjøre på forhånd for å redusere... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Stor rift om fuglejakta

I dag går titusenvis av jegere ut på jakt etter skogsfugl og rype. Strenge reguleringer, lave priser og titusener av ivrige jegere har resultert i at store deler av Statskogs fuglejakttilbud i... Les mer »
jakt

Godt samarbeid for NJFF og NFS i fjellet!

Norges Fjellstyresamband (NFS) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har fornyet sin samarbeidsavtale for fem nye år. Det gode samarbeidsklimaet sikrer en langsiktig og god forvaltning av jakta og fisket i våre... Les mer »
jakt

Få det meste ut av jakta – For både jeger og hund

Eirik Telje sin strihårede Vorstehhund blir med på rypejakt i Finnmark, skogsfugljakt på hele Østlandet og rapphøns- og fasanjakt i Sverige. Han bruker også hundene som vannapportører på gåsejakt og andejakt. –... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Dagskvoter og begrenset antall jegere under fuglejakta i Nordland

Statskog stenger en del områder for jakt og innfører streng regulering på grunn av svak utvikling av rype- og skogsfuglbestanden i store deler av landet. Men fuglejegerne har fortsatt gode muligheter også... Les mer »
rype

Store rypejakt-muligheter hos Statskog i høst

Det blir store muligheter for rypejakt hos Statskog denne høsten. Uttaket forventes å passere 20 000 ryper, men finmasket regulering skal sikre bærekraftig jakt. – Takseringene viste generelt god kyllingproduksjon. Dermed kan... Les mer »
inatur

– Jakt er for alle

Å dra på jakt i høstfjellet trenger ikke koste all verden. Mange fine jaktområder er tilgjengelig for folk flest og kan brukes for noen hundrelapper om dagen. – I Norge er vi... Les mer »
natur skog elv

800 jegere trukket ut av Statskog: Glede og skuffelse for storviltjegere

Selv om det handler om landets mest attraktive jaktterreng, skyter ikke prisen i været. Nå har landets største tilbyder av jakt trukket ut heldige jegere. En av fire søkere har fått jaktmarker... Les mer »