5 beste apper for cybersikkerhet i 2021

Vi tilbringer mer tid på nettet enn noensinne. Dermed har det blitt enda mer snakk om cybersikkerhet enn vanlig. Å sørge for god cybersikkerhet er nyttig på mange måter. Det er kjedelig å få passord og annen viktig informasjon stjålet.

Sikkerheten trues på mange måter, og kommer blant annet i form av pishing e-poster eller virus som henter ut informasjon fra datamaskinen din. Det gjelder rett og slett å skalke lukene, slik at ingen fremmede kommer inn. Det kan gjøres på mange måter, og her skal vi presentere deg for 5 apper, som sørger for at du kan jobbe og surfe sikkert på nett i 2021.

1. Norton

Norton er en app som gir god beskyttelse mot skadelig programvare. Det beste av alt for mange er at den heller ikke påvirker ytelsen og hastigheten til datamaskinen din. Dersom du beveger deg inn på utrygge nettsider med dårlig rykte, vil du motta en advarsel fra Norton. Du kan også både lage og lagre sikre passord. I tillegg inneholder Norton flere funksjoner som bidrar til å forhindre identitetstyveri.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

2. VPN

Bokstavene VPN står for Virtual Private Network, eller virtuelt privat nettverk på norsk. VPN krypterer nettrafikken, og beskytter dermed IP-adressen din fra uønskede øyne. Dette medfører at du kan surfe på nettet uten at alle ser hvor du kommer fra. Det blir på en måte som å skaffe seg et privatliv på nettet, noe som blant annet betyr at du kan gå inn på nettsider som normalt ikke er tilgjengelig fra Norge. Å bruke VPN er også en smart sikkerhetsforanstaltning når du er på steder der du må benytte deg av et offentlig WIFI-nettverk.

3. Dashlane

Å beskytte passordene sine er en svært viktig del av nettsikkerheten i 2021. Du skal helst ha helt unike passord, som ikke skal skrives ned noe sted. I tillegg skal du ikke bruke samme passord flere steder. Da er det svært nyttig med en passordbehandler. Appen Dashlane er en slik. Den beskytter passordene dine ved hjelp av blant annet 256-bit AES kryptering, zero-knowledge arkitektur og 2FA (inkludert biometrisk innlogging).

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

Du kan benytte denne appen for å lage og lagre passord til bruk på alle enheter, nettlesere og operativsystemer. Appen fungerer slik at den lager passordene for deg og synkroniserer disse på tvers av alle enhetene du benytter deg av. Det finnes flere utgaver av denne appen, blant annet en som er gratis. Her er det også mulig med et dashbord for hele familien, slik at alt håndteres fra et og samme sted.

4. RememBear

RememBear er en perfekt app for alle som ikke er så tekniske av seg, men som likevel skjønner viktigheten av å bruke en app som behandler passord. Her møtes du av bjørner, som viser deg hvordan du skal gå frem. Bjørnene hjelper deg med å opprette sikre passord, lagre dem og synkronisere disse på tvers av de enhetene du bruker.

Les også:  Metaverse gambling: Fremtiden for virtuell gambling i 2024

5. Avira Mobile Security

De aller fleste av oss bruker smarttelefonen vår til absolutt alt. Vi handler på nettet og betaler regninger i nettbanken. Da er det viktig å sørge for at telefonen er så sikker som mulig. Appen Avira Mobile Security sørger for å forhindre at du beveger deg inn på utrygge og useriøse nettsider. Den har også en funksjon som gjør at du kan spore telefonen din om du mister den eller får den stjålet.

Oppsummering

Disse 5 appene vil hjelpe deg til å leve et trygt liv på nettet. Du må fremdeles være våken og følge med. Cybertruslene gjelder for oss alle, både bedrifter og privatpersoner. Selv om du er årvåken, trenger du hjelp for å bevare sikkerheten. Da er disse appene et godt verktøy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.