KLM vil samle flybransjen med «Fly Responsibly»

klm

Luftfartsindustrien streber etter bærekraftige flyreiser. Arbeidet gjøres imidlertid hver for seg, noe som gjør at overgangen tar lengre tid. KLM lanserer derfor «Fly Responsibly» for å dele erfaringer, lære av hverandre og inspirere til samarbeid.

Luftfart er og vil fortsette å være et viktig transportmiddel. Det er enkelt, effektivt og praktisk, men det må bli mer bærekraftig. Noe alle seriøse flyselskaper jobber aktivt med.

Med initiativet Fly Responsibly ønsker KLM å samle bransjen, og inspirere til kunnskapsutveksling og samarbeid innenfor forskning og bærekraft. Plattformen fungerer som et kunnskapssenter med erfaringer fra KLM.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– KLM har blitt rangert som et av verdens mest bærekraftige flyselskaper 14 år på rad. Vi er involvert i etableringen av en biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og vi ser på mulighetene for å gjøre det samme i Sverige. Vår kunnskapsbank om hvordan næringen kan bli mer bærekraftig er stor, men vi vet at også mange andre sitter på mye kunnskap. Skal vi få til denne overgangen raskere må vi våge å samarbeide, sier Paul Terstegge, direktør for KLM i Norden.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Som en del av Fly Responsibly åpner KLM sitt klimakompensasjonsprogram CO2ZERO for at andre flyselskaper og interessenter skal delta helt uten ekstra kostnader eller krav til KLM-merking. Alt for å fremme mer miljøvennlige flyturer.

– Bærekraftig utvikling innen luftfartsindustrien er ikke noe som kan gjøres alene. Det påvirker alle, og det skjer bare reelle fremskritt dersom man trekker i samme retning. Derfor inviterer vi via Fly Responsibly andre til å delta i CO2ZERO-programmet uten kostnad eller krav til KLM-merking, og til å bli partnere i vårt biodrivstoffprogram, sier Pieter Elbers, administrerende direktør i KLM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.