3 steg til å finne beste VPN for amerikansk Netflix

Å finne frem til den beste VPN tjenesten for å streame amerikansk netflix fra Norge kan være vanskelig. Det finnes flere hundre tilbydere, med forskjellig båndbredde, prising og ekstratjenester. 

For deg som forbruker er det særlig 3 ting som er verdt å tenke på – nemlig: strømmehastighet, serverutvalg og VPN støtte for SmartTV, mobilbruk eller PC.

La oss begynne med strømmehastigheten og hvor viktig det er å ha akseptabel fart på nettverket.

  1. VPN kan redusere strømmekvaliteten

Begynn med å vurdere strømmekvaliteten på tilbyderen du velger.

Grunnen til at noen bruker amerikansk netflix er at de ønsker å kunne se alt det digitale innholdet som ikke er tilgjengelig i Norge. Med en VPN er det mulig å få en amerikansk IP, som igjen åpner opp det amerikanske mediebiblioteket.

Problemet er at VPNd også kan redusere strømmekvaliteten. Årsaken er at signalet nå må videresendes gjennom et ekstra lag av servere. Dermed handler det i stor grad om kvaliteten på det programmet man bruker.

Netflix måler automatisk hastigheten på brukerens tilkobling og justerer deretter bitraten for at den skal passe med brukerens strømmekvalitet. Derfor kan de med dårlig oppkobling oppleve at bildet til tider blir noe “kornete”.

For med en treig internettoppkobling blir det nærmest håpløst å streame amerikansk netflix i HD (4K). Det kreves ca. 5 MB for å se innhold i HD, men kravet kan i noen tilfeller være høyere.

De beste VPN tjenestene vil som regel ikke skade hastigheten med over 50%. Det vanligste er at ytelsen reduseres med 30-40% – også avhengig av hvor mange andre nordmenn som bruker serveren samtidig. 

Les også:  4. april er gulrotens dag

Billigtjenester vil derimot legge hundrevis av brukere inn på samme server for å spare penger, og det fører til at strømmekvaliteten faller betraktelig.

Her kan du lese litt mer om teknikalitetene omkring det å se amerikansk Netflix fra Norge. Det er ingen lov som forbyr deg fra å gjøre dette, og de vil heller ikke kansellere kontoen din. 

Tips: Nærmest alle seriøse VPN selskap tilbyr en penger tilbake garanti. Den varierer mellom alt fra 30 til 60 dager (1 til 2 måneder). Hvis hastigheten ikke er høy nok er du i din fulle rett til å kreve refusjon av beløpet.

  1. Undersøk kompatibilitet med enheten du vil streame fra

Steg 2 er viktig, da du må forsikre deg om at du faktisk kan bruke amerikansk netflix på den enheten du eier. Mange foretrekker å se Netflix på SmartTv, men ikke alle VPNer støtter dette.

VPN er egentlig ikke komplisert, da det kun innebærer at man kobler seg opp på en ekstern server, som deretter henter signalet fra den adressen man ønsker. Men det kan være komplisert å konfigurere dette på egenhånd via nettverksprotokollen til en smart tv.

Selskapene tilbyr egne VPN programmer som fungerer på ulike operatørsystem og enheter. Nesten alle støtter vanlige system som Windows og iOS, men færre har støtte for Linux og SmartTVer.

De beste VPN selskapene har støtte for både mobil, datamaskiner, nettbrett og smartTV. Du kan lese mer om virtuelle private nettverk her og hvilke selskap som gir best dekning. 

Merk at det også kan være begrensninger på antallet enheter som kan brukes samtidig. Du bør som et minimum kunne bruke minst 5-6 enheter til samme tid.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Sjekk følgende

1. At løsningen er kompatibel med ditt elektroniske utstyr.
2. At du kan kjøre VPN på ditt operatørsystem (Har du Windows eller iOS vil du ikke få noen problemer).

  1. SmartTV: Oppsett av router og programmering

Siste steg gjelder kun for deg som ønsker å bruke amerikansk netflix via VPN på SmartTV. Her vil programmeringen og oppsettet være litt annerledes.

For vanlig PC, nettbrett og mobil vil du få en “app” som kobler deg til en ny amerikansk IP automatisk. For bruk med SmartTV må du installere VPN programmet direkte på routeren.

PS: Har du flere ethernet koblinger i huset? Da kan det lønne seg å bruke en separat router kun for SmartTV. Hvis du kobler opp VPN for å se amerikansk netflix, vil det automatisk påvirke alle andre som bruker den samme routeren. Det skader både din og de andre sin strømmekvalitet.

Tips til programmering av router

De beste VPN aktørene har detaljerte manualer på sine nettsider som viser akkurat hvordan man går frem for å sette det opp. Enkelt forklart:

Man begynner med å logge seg inn på egen router. Her kan man skrive inn sin egen IP adresse og fylle ut passord/brukernavn. De fleste routere vil innloggingsinformasjonen skriblet inn på undersiden (med mindre du selv har byttet det ut).

Instruksjonene vil deretter vise deg hvilken IP og DNS du skal koble deg til og hvordan du setter det opp på SmartTVen.

Les også:  Vil NFT-markedet komme seg i 2024?

Ett problem er at visse eldre router-modeller ikke støtter VPN programmer. I noen tilfeller er det mulig å installere en ny firmware-oppdatering, men vær forberedt på at du kan måtte kjøpe en ny router.

Eier du en eldre modell? Da kan du i såfall bruke denne på hovednettverket og heller kjøpe en ny enhet som kun benyttes til å streame amerikansk netflix via SmartTV.

Slik tvinger du Netflix til å gi deg best kvalitet

Dette er et triks som mange nordmenn ikke kjenner til – nemlig at du kan “tvinge” Netflix til å vise innhold med en forutbestemt oppløsning (kvalitet).

Med VPN vil som sagt strømmekvaliteten falle, men du bør uansett være i stand til å se innholdet i 1080p. Her avhenger det litt av hvilken enhet du bruker. Hvis du streamer Netflix på PC er det enkelte nettlese som kun viser opptil 720p oppløsning (maks ytelse).

Andre nettleser, slik som Internet Explorer og Safari lar deg velge opptil 1080p. For å tvinge gjennom dette kan du besøke adressen: https://www.netflix.com/HdToggle etter du har logget deg inn. Der velger du “High”, som er den høyeste oppløsningen (bitraten) som tilbys.

Husk at det også kan være visse begrensninger på ytelsen til enheten du bruker, særlig hvis du bruker en eldre modell.

OBS: For å streame amerikansk Netflix i 4K er du nødt til å bruke en SmartTV. Dette støttes ikke av datamaskiner eller mobiler (med mindre du kjører eksternoverføring til en 4K monitor-skjerm).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.