25-årig debutant kåret til Norges beste barnebokforfatter

ark

Etter at mer enn 10.000 barn har stemt fram sin favoritt, deles ARKs barnebokpris ut i dag. Vinneren av den høythengende prisen er den 25 år gamle debutanten og tegneserieforfatteren Malin Falch.

– Det er første gang en tegneserie er nominert til prisen, i tillegg til at Falch er den yngste i historien som er nominert. Falch er illustratøren som ble forfatter ved en ren tilfeldighet og har nå vunnet den gjeveste barnebokprisen i landet, sier Maria Cecilie Granli Brekke, kategorisjef i ARK.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Tegneserieroman nominert for første gang
Det at en tegneserieroman er nominert til ARKs barnebokpris, passer også spesielt godt med fokuset for prisen i år:

– Prisen har i år satt fokus på lesemestring og leseglede, noe både konferansier Emina (12) og prisutdeler Trine Skei Grande har hatt utfordringer med. I et mestringsperspektiv er tegneserier spesielt spennende
siden tekstmengden reduseres og dermed gjør lesing mer tilgjengelig, samt at bildene underbygger teksten og bidrar til økt leseforståelse. Dermed øker også mestringsfølelsen, forteller Granli Brekke.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Talentfull trønder ble oppdaget på nett
Historien om Malin Falchs bakgrunn er en slags omvendt versjon av «the American dream». Etter flere år i USA flyttet den unge trønderen hjem på grunn av hjemlengsel, og kort tid etter ble hun oppdaget av et forlag som så illustrasjonene hennes på nett.

– Nå har hun som debutant altså overbevist den vanskeligste juryen av de alle barna, og vunnet selveste Arks barnebokpris, sier kategorisjefen.

Les også:  Ny bok: Ulv Sturlason, Legionær og Høvding

Forfatteren selv trodde ikke sine egne ører.

– Det første jeg sa var «er du sikker?», jeg kunne virkelig ikke tro det. Jeg skriver jo for barn, og jeg er så sinnsykt glad for denne prisen fordi det er barn som bestemmer vinneren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.