23 nominert til Drømmestipendet 2019 i Nordland

live konsert

Straks er det sesongstart for utdeling av Drømmestipendet 2019. 1,5 millioner kroner skal i løpet av mai og juni utdeles til hundre unge kulturutøvere som hver får 15 000 kr samt diplom og mye verdifull heder og synliggjøring. I Nordland er det 23 nominasjoner til Drømmestipendet 2019.

En av de nominerte i Nordland er 18-årige Anna Anita Jaskiv fra Hemnes. Hun er elev ved Hemnes kulturskole der hun får undervisning i sang og piano. Hun er en dedikert låtskriver, og var bare tolv år da hun tok seg til semifinalen i TV 2-konkurransen Norske Talenter. Men Anna Anita vil mer med musikken enn å stå på scenen og framføre egneskrevne låter. Hun vil lage musikk som kan utgjøre en forskjell for folk.

– Nominasjonen til Drømmestipendet er en kjempeinspirasjon til å forfølge drømmen om å skape musikk som kan hjelpe mennesker som sliter i hverdagen. I fjor skrev jeg låten «For deg», som ble framført i Korgen kirke i forbindelse med en LEVE-konsert. LEVE er en frivillig organisasjon som arbeider med å forebygge selvmord, samtidig som de yter omsorg til etterlatte. Selvmord er fortsatt et tabubelagt tema som opptar meg sterkt. Dersom jeg mottar Drømmestipendet vil jeg bruke pengene på å spille inn «For deg», for så å starte en innsamlingsaksjon på Facebook der inntektene fra låten vil gå til LEVE. Om min musikk kan hjelpe mennesker ut av depresjon og bort fra selvmordstanker, vil min aller største musikkdrøm gå i oppfyllelse, sier Anna Anita.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

I år er 485 unge kulturutøvere nominert til Drømmestipendet, som jubilerer i år: Dette er 16. året på rad at stipendet utdeles. 1,5 millioner kroner skal fordeles likt på 100 kunst- og kulturutøvere – det blir 15 000 kr på hver. Kommunene nominere så mange utøvere de selv ønsker, fordelt på kategorier dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Kommuner med stipendmottakere bestemmer selv når i mai eller juni de vil utdele stipend. De bestemmer selv tid og sted samt graden av hemmeligholdelse og overraskelsesfaktor. Derfor offentliggjøres ingen samlet oversikt over stipendmottakere før i slutten av juni. Da kommer en slik oversikt på nettstedet drommestipendet.no.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker de to samarbeidspartnerne å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. De håper også at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Mottakere av Drømmestipendet er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Vi tror Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig fokuserer Drømmestipendet viktigheten av at ungdom får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

– Det er veldig gledelig at Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping igjen kan hedre unge kulturtalent over hele landet. Antallet nominerte viser at det spirer og gror godt lokalt på kultursiden. Målet på sikt må være at stipendet skal bidra til et enda større mangfold av unge kunstnere, sier seniorrådgiver Trond Olav Asperud, ansvarlig for Drømmestipendet hos Norsk Tipping.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.