21 år gammel Parmigiano Reggiano ost auksjoneres bort

lynx

Parmigiano Reggiano er en av sponsorene av World Cheese Awards, som er en del av den internasjonale ostefestivalen som arrangeres 3.–6. november 2021 i den spanske byen Oviedo.

Under arrangementet vil det bli arrangert nettauksjon av et 21 år gammelt hjul med Parmigiano Reggiano – en av verdens eldste spiselige oster.

Auksjonen skjer på innsamlingsplattformen Givergy fra 27. oktober til 6. november og er åpen for alle i hele verden som ønsker å legge inn bud. Budgivning og donasjoner kan gjøres på følgende lenke: https://givergy.uk/parmigianoreggiano2021/. 

Dette Parmigiano Reggiano-hjulet er et av de første i sitt slag. Minimum lagringstid for et parmesanhjul er 12 måneder, og deretter blir hvert enkelt hjul kvalitetskontrollert av en av medlemmene i konsortiet. En maksimal lagringstid har imidlertid aldri blitt bestemt, og Parmigiano Reggiano lagret i 24, 36, 40 og 48 måneder er som regel enkelt å få tak i i butikken. Hver enkelt alder gir uventede og uovertrufne aromaer og smaker, og et 21 år gammelt ostehjul forventes derfor å ha en varm, halmgul fargetone og en intensiv, ristet duft. Den aromatiske analysen forventes å bestå av røykaktige toner av lær, undervegetasjon og trøffel. Osten vil sannsynligvis ha en spesiell struktur: tørr, svært smuldrete og løselig. Dette er en eksklusiv gave og en velsmakende følgesvenn til en strukturert, fyldig vin.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Ostehjulet ble produsert i april 2000 på meieriet Latteria di Tabiano, som den gangen ble ledet av avdøde Erio Bertani. Det var et av de første Parmigiano Reggiano-hjulene som ble tildelt den prestisjefylte utmerkelsen «Quality of the Mountain» av Conva-konsortiet, som har som oppgave å beskytte og promotere produkter fra Apenninene. Hjulet ble senere kjøpt av Erio Bertani selv, som hadde det på lager til 2018, da hans kone Susetta Sforacchi og barna bestemte seg for å donere det til veldedighet til minne om ham.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Alle inntekter fra auksjonen vil bli donert til to solidaritetsprosjekter som Parmigiano Reggiano-konsortiet er svært engasjert i: Aiutiamo il mondo di Padre Marco Canovi («La oss hjelpe verden av Fader Marco Canovi») og La Forma Del Cuore («Hjertets form»). 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.