108 millioner havbrukskroner til Nordland

svolvær fiskeriminster

Over 450 millioner kroner vil i høst bli utbetalt fra Havbruksfondet. Havbrukskommunene og fylkeskommunen i Nordland får til sammen over 108 millioner kroner.

– Igjen får kommunene som legger til rette for havbruk en velfortjent belønning, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp).

166 kommuner og ti fylkeskommuner kan dele over 450 millioner kroner. Oversikten over hvor mye hver av dem får, ble offentliggjort i dag.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Kommunene i Nordland får 106 842 234 kroner, og fylkeskommunen får 1 792 194 kroner. Til sammen 108 634 428 kroner.

Gir store inntekter
Havbruksfondet ble opprettet i 2016, for å ivareta hensynet til kommuner som legger til rette for havbruk. Inntektene kommer fra tildeling av ny kapasitet, hvorav 20 prosent går til staten og 80 prosent til kommunal sektor og fordeles gjennom Havbruksfondet.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Den første utbetalingen via Havbruksfondet kom i desember 2017 og var på 60 millioner kroner. I 2018 ble det utbetalt 2,7 mrd. kroner til 164 kommuner og ti fylkeskommuner.

– Jeg er håper at enda flere kommuner og fylkeskommuner ser gulroten som ligger i Havbruksfondet, og at det stimulerer til at næringen kan fortsette å vokse. Dette betyr arbeidsplasser og aktivitet i hele landet, og er penger kommunene kan bruke på å utvikle tilbudet til innbyggerne sine innen helse, skole, infrastruktur eller andre områder, sier Nesvik.       

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.