Whitney slipper albumet «Spark»

playground

Whitney, Chicago-duoen til Julien Ehlrich og Max Kakacek, slipper tredjealbumet, «Spark», 16. september via Secretly Canadian/ Playground. Førstesingelen «REAL LOVE» er ute nå. Samtidig blir det også klart at bandet skal besøke Rockefeller 17. november.

Etter og ha gitt ut to suksessfulle album og turnert i lengre tid, skjønte Max og Julien at en drastisk endring var nødvendig, men de så selvfølgelig aldri for seg at internasjonale nedstengninger ville lette det. Uker etter at Julien dro til Portland for å tømme hodet etter slutten av et årelangt forhold, fulgte Max etter, i håp om å slippe unna halen av en lang vinter i Chicago med sin beste venn og medforfatter.

Les også:  Halvdan Sivertsen: På tur opp og på turné

Fire dager senere ble flyene satt på bakken. Kommende turer ble kansellert. De neste 14 månedene gravde de inn med en iver og besluttsomhet som husket starten, før suksessen satte forventninger.

Den første sangen Max og Julien skrev da de kom tilbake til Chicago i mai 2021 – og den siste de fullførte før de dro til Texas for å kutte «SPARK» med produsentene Brad Cook og John Congleton – er «REAL LOVE», som feirer den forsømte slutten av et forhold som en mulighet til å falle helt for den rette personen. Fra Wurlitzer-klokken til den taggete bassen, fra dens strålende harmonier til det massive refrenget, er «REAL LOVE» en lysøyne feiring av det som kommer til å bli, ikke en lovprisning for det som var.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Det føles, som med mye av SPARK, som å snurre seg i hvilken som helst solstråle som tilfeldigvis topper seg gjennom skyene. Videoen, regissert av Aaron Brown, er en helt annen visuell presentasjon enn noe bandet noen gang har gitt ut.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.