Tieto og EVRY er nå TietoEVRY

evry

Torsdag kunngjorde det nyopprettede selskapet TietoEVRY at alt er klart for å slå sammen to av Nordens største IT-leverandører, Tieto og EVRY. Den siste milepælen i prosessen var å registrere selskapet i det finske handelsregisteret, som fant sted 5. desember 2019. 

Det nye, kombinerte selskapet går under navnet TietoEVRY og er notert på børsene i Stockholm, Helsinki og Oslo. På Oslo Børs blir selskapet blant de største noterte utenlandske selskapene, målt etter markedsverdi.

– Vi ser svært frem til sammen å kunne skape en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester, med 24 000 medarbeidere globalt, hvorav rundt 10 000 er konsulenter innen digitale tjenester, sier Kimmo Alkio, konserndirektør for TietoEVRY.

Han ser store muligheter i det nordiske IT-markedet – både for kundene av det sammenslåtte selskapet og selskapet selv. Markedet for konsulenttjenester er i rask vekst, og en betydelig del av teknologiinvesteringene skjer i form av datadrevne tjenester.

– Gjennom våre kombinerte styrker, kan vi sammen skape enda sterkere vekst – og dermed bringe større verdier for våre kunder, ansatte og aksjonærer, sier konsernsjef Kimmo Alkio.

– Nå fortsetter vi vår felles reise gjennom å integrere våre virksomheter og kulturer, samt synergier. Ved å ta utgangspunkt i vår nordiske arv, som bygger på åpenhet, tillit, mangfold og bærekraft, skaper vi digitale fortrinn for virksomheter og samfunn, avslutter Kimmo Alkio.

TietoEVRY vil komme med nærmere opplysninger om den nye rapporteringsstrukturen tidlig i 2020.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.