Vy kjøper svenske Flygbussarna

vy

Vygruppen kjøper Flygbussarna i Sverige av Transdev og befester sin posisjon som ledende innenfor persontransport i Norden.

– Med dette kjøpet styrkes Vy buss sin posisjon i Sverige ytterligere og Vy befester sin posisjon som ledende innenfor persontransport i Norden, sier Geir Isaksen, konsernsjef i Vy.

Flygbussarna omsetter for nær en halv milliard kroner årlig og kjører i dag til og fra syv flyplasser i Sverige.

Sveriges største kommersielle busselskap
Flygbussarna blir en del av Vy buss sin kommersielle bussvirksomhet i Sverige, som heretter vil tilby både komfortreiser, ekspressreiser og flybussreiser.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

– Kjøpet av Flygbussarna innebærer at vi styrker dagens kommersielle bussvirksomhet ved å også kjøre til og fra flyplassene. Med dette blir vi det klart største kommersielle busselskapet i Sverige, og vi gleder oss til at enda flere kan reise miljøvennlig, komfortabelt og rimelig med oss, sier Ole Engebret Haugen, konserndirektør Vy buss.

– Vi er svært tilfredse med å ha funnet den aller beste kjøperen av Flygbussarna, Vygruppen. Salget er i tråd med vår strategi om å konsentrere oss om vår kjernevirksomhet som er anbudsbasert kollektivtrafikk og B2B markedet, sier Thierry Mallet, styreleder og konsernsjef i Transdev Group.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Bransjens mest fornøyde kunder
– Det som forener oss og Flygbussarna, er våre fornøyde reisende. Vårt felles syn på og målrettede arbeid med å gi kundene den aller beste servicen, har gitt oss svært fornøyde kunder som velger oss igjen og igjen. Det er vi stolte av og gleder oss til å jobbe sammen om videre, sier Robert Nyberg, administrerende direktør i Vy Travel.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Omsetter for over en halv milliard kroner 
Flygbussarna er ledende innenfor flyplasstransport og omsetter for nær en halv milliard kroner. Det ble gjennomført om lag fem millioner reiser med Flygbussarna i fjor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.