Verdensnyhet: Nå kan barna lage egne musikkvideoer med LEGO VIDIYO

lego vidiyo

LEGO og Universal Music lanserer nå appen LEGO VIDIYO, en morsom og innovativ plattform for innspilling av musikkvideoer, som er utviklet for å styrke og stimulere barns kreativitet og musikkinteresse.

LEGO VIDIYO er en helt ny måte å leke på og gir barn muligheten til å virkeliggjøre drømmen om å regissere, produsere, spille i og dele egne musikkvideoer, laget til låter og internasjonale topphiter, utgitt på plateselskapet UMG.    

LEGO VIDIYO er utviklet for barn i alderen syv til ti år og er en trygg plattform, hvor de kan leke seg i den fysiske og den digitale verdenen samtidig. Med denne plattformen kan barn eksperimentere med lek og musikk – en kombinasjon som har stor betydning for barns utvikling og setter dem i stand til å knytte relasjoner til andre, både følelsesmessig og kreativt.

LEGO VIDIYO kombinerer ny teknologi med LEGO System in Play og musikk fra mange av verdens mest populære artister innen en rekke sjangere, og gir barn helt nye muligheter til å uttrykke seg kreativt. Nå kan musikkinteresserte barn lage sine egne musikkvideoer og utforske ny musikk på en ny sosial plattform som er engasjerende, positiv og trygg. Bruk av LEGO VIDIYO krever aktivt samtykke fra foreldrene. Barna er dessuten anonyme på plattformen, og eksterne moderatorer sjekker alt innhold før det lastes opp til app-feeden. Dermed kan foreldre være sikre på at LEGO VIDIYO er en trygg nettplattform, hvor barn kan utfolde seg fritt og kreativt.

LEGO VIDIYO byr på en unik kombinasjon av LEGO elementer, minifigurer, musikk, utvidet virkelighet (AR) og en spennende, ny app, og plattformen er full av redigeringsalternativer som barna låser opp ved hjelp av nye spesialeffekter kalt «BeatBits». Ferske videoprodusenter kan ha det gøy og eksperimentere med forskjellige stiler og måter å lage musikkvideoer på. Slik fungerer det:

 • Barna velger blant mange låter fra et bredt utvalg av kjente artister i appen. Her finner de både låter som topper listene akkurat nå, samt kjente og populære klassikere.
 • Så setter de sammen bandet sitt fra en spennende samling med nye, fysiske minifigurer. De kan tilpasse minifigurene slik de vil, før de «vekker dem til live» i forskjellige formater ved hjelp av AR-teknologi i VIDIYO appen. 
 • Deretter plukker de ut spesialeffekter – såkalte «BeatBits» – og plasserer dem på scenen for skanning. BeatBits er dekorerte LEGO elementer i 2 x 2-format. Når de skannes, låser de opp digitale effekter som gjør det mulig å styre alt fra video- og musikkstil til sceneeffekter. Barn kan tilpasse musikkvideoen slik de vil ved å velge alt fra bling-effekter i svarthvitt til konfettiregn og til og med røntgensyn. De kan også legge til lydeffekter, inkludert DJ-scratching, musestemme og saksofonsolo, samt gøyale signatur-dansetrinn og gimmicker som inkluderer alt fra breakdancing til haisurfing …
 • Skap en setting. LEGO VIDIYO musikkvideoer kan spilles inn overalt – i parken, på barnerommet, i bakgården eller i en klossebygd modell. På tre små sekunder er settingen skannet, og nedtellingen til selve innspillingen starter.  
 • Ved å trykke på ønskede BeatBits i appen tar barna kreativ kontroll over produksjonen av musikkvideoenog setter sammen dansetrinn og lyd- og videoeffekter til en spektakulær 60 sekunder lang innspilling, som de deretter kan korte ned til delbare klipp på 5, 10, 15 eller 20 sekunder. 
 • De kan laste opp disse klippene til app-feeden, men før de publiseres, sjekkes de av moderatorer. Innhold som gjør det mulig å identifisere personer, for eksempel hvis det er barn med i videoen, blir ikke publisert i app-feeden, men kan i stedet lagres lokalt i appen, slik at barna kan vise klippene til venner og familiemedlemmer.
Les også:  Advarer: – Våris kan være kritisk!

Denne kombinasjonen av ulike elementer gir barn en helt ny måte å oppleve LEGO lek på. Takket være ny AR-teknologi kan barn for første gang leke med minifigurer i fullskala-format og superstort format i tillegg til vanlig minifigur-format. Med appen kan barn style bandmedlemmene sine, velge bandnavn, designe platecovere og mye annet! 

Appen oppdateres regelmessig med ny musikk, nye utfordringer og inspirerende innhold, slik at den hele tiden oppleves som relevant og spennende og inspirerer barn til å utfolde seg kreativt. Hensikten med utfordringene er å hjelpe barna til å videreutvikle videoene sine fra enkle opptredener til spennende og dynamiske produksjoner, og inspirere dem til å ta i bruk alle funksjonene LEGO VIDIYO har å by på i form av nye og unike BeatBits. 

Les også:  Norsk Folkehjelp: Svært rolig påske for de frivillige i beredskap

«Målet vårt er å stimulere fantasien til framtidens kreative mennesker ved å gi dem en ny plattform hvor de kan uttrykke seg kreativt», sier Julia Goldin, CEO i LEGO konsernet. «Globale undersøkelser blant foreldre viser at tre fjerdedeler (79 %*) ønsker at barna deres skal ha større kreativ selvtillit, og vi lanserer derfor LEGO VIDIYO for å bidra til dette. Vi vet at barn alltid er på jakt etter nye måter å bruke kreativiteten på, og med LEGO VIDIYO kan alle musikkinteresserte barn slippe seg løs kreativt med LEGO bygging og produksjon av musikkvideoer. Vi gleder oss vilt til å se hva de finner på!» 

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

For barn er musikk og kreativ lek utrolig viktig, det viser undersøkelser gjennomført av både LEGO konsernet og UMG:

 • 89 % av foreldrene sier at musikk hjelper barn å utvikle sine kreative ferdigheter, mens 83 % sier musikk bidrar til å styrke barnas selvtillit.* 
 • 94 % av foreldrene mener at lek med LEGO klosser bidrar til å styrke barnas kreativitet, 91 % sier at det styrker barnas evne til å løse problemer og 89 % sier at det styrker barnas selvtillit.
 • 74 % av barn i alderen fem til tolv år sier at musikk knytter dem til venner*, og over halvparten av barna mellom seks og ti år forteller at de hører på musikk hver dag.
 • 76 % av både foreldre og barn i alderen fem til tolv år mener at musikk hjelper dem å uttrykke seg​.
 • 81 % av foreldrene sier at musikk knytter familien sammen og styrker relasjonen til barna.
 • 92 % av foreldrene og 95 % av barna i alderen fem til tolv år sier at LEGO lek er gøyalt for hele familien.

LEGO VIDIYO tar høyde for disse trendene gjennom å kombinere LEGO lek og musikk i en trygg og sosial plattform, hvor barn kan uttrykke og utvikle seg kreativt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.