Verdensmester skal inspirere Bodø-elevene

nordvik dronenord

Han har vunnet flere medaljer og er kåret til verdensmester innen bildrifting – på tirsdag inntar Fredric Aasbø Bodø videregående skole for å delta på lærlingesamling med Nordvik Fagskole.

– Vi skal ha det gøy og skape opplevelser, forteller Skolesjef Sven Forsbakk fra Nordvik Fagskole.

På tirsdag samles yrkesfagelever og lærlinger i Bodø for å la seg inspirere av verdensmester innen bildrifting, Fredric Aasbø. Her samles 24 lærlinger fra Nordvik sine avdelinger i Trøndelag, Nordland og Troms sammen med rundt 100 yrkesfagelever fra Bodø Videregående Skole med mål om å skape en felles læringsarena og heie frem fremtidens talenter som velger yrkesfag.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Dagen starter med inspirerende foredrag og nettverksbygging. Etter lunsj arrangeres det konkurranser hvor både lærlinger og elever skal konkurrere i aktiviteter relatert til bilsporten – alt fra dekkskifte til kalibrering.

– Det kommer til å bli fantastisk morsomt. Her skal elevene ut på arbeidstrening, og får muligheten til å teste kunnskapene med Aasbø som dommer. Vi er svært takknemlig for at skolen stiller med lokaler, og gleder oss over sammen å kunne tilby en unik arena for karriereutvikling og danne nettverk, sier Forsbakk.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

På tirsdag ettermiddag gjøres parkeringsplassen utenfor Nordvik på Stormyra om til en racerbane, der Fredric Aasbø skal drifte i Nordvik fagskoles egen Toyota GT86. Aasbø, som er ambassadør for Toyota, ble i 2015 verdensmester i Formula Drift, og konkurrerer nå i Formula Drift Championship, som er øverste nivå i USA.

– Ikke bare har Aasbø levert strålende resultater på banen, han er også en inspirasjon til hvordan drømmer kan bli virkelighet – et budskap vi synes er viktig å fremme for lærlingene, forteller Forsbakk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.