Valg-gaming i beste sendetid på NRK

nrk

NRK gjør politikk til en lek når deltakerne i maratonsendingen «Valgspillet» er ordførere for en dag. Kunne du tenkt deg en fornøyelsespark eller en cruisehavn der du bor? Hva med flere busser eller mer politi? Bygg byen din akkurat sånn du vil ha den!

Fredag 30. august inviterer NRK tre lag til å spille «Valgspillet», der de skal konkurrere om å bygge den beste byen for innbyggerne. I bysimulatorspillet «Cities: Skylines» har vi gjenskapt byene Narvik, Molde og Hamar, med veier, natur og bygninger til å kjenne igjen.

Lagene består av erfarne gamere, lokale innbyggere og kjente personer. Spillet kommenteres underveis av eksperter i et panel i Trondheim, og publikum kan delta underveis.

Statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er med gjennom hele sendingen.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

De skal både være med å leke og vurdere hvordan vanlige mennesker behersker politikkens kunst.

I tillegg skal ordførere fra Narvik, Molde og Hamar være med direkte fra hver sin by.

I ekspertpanelet sitter spillekspert Håkon Jacobsen, politisk ekspert og NRK-profil Sigrid Sollund og P3-profilen Arianrhod Engebø. Markus Schwai som er professor innen byutvikling ved NTNU skal også delta.

Publikum kan delta ved å komme med forslag og engasjere seg i de ulike lagene, og bli med på å stemme frem den byen de mener blir best å bo i.

Harald Eia, som skal delta på Hamar-laget, har ambisjoner om å styre landet. Han er fornøyd med å starte i Hamar, men målet er å få vist politikerne at han er klar for regjeringen.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

– Nå kan hvilken som helst statsminister ringe meg om en ministerpost. Jeg er klar, sier han til NRK.

Han tror styrken hans i spillet er at han er nybegynner, han og gleder seg til å være på lag med gameren Emilie Helgesen.

– Jeg kan ingenting, men er som menn flest; ekspert, sier Eia muntert.

Emilie Helgesen, som lever av å spille dataspill på strømmetjenesten Twitch gleder seg til å kjempe om å lage den beste byen sammen med Eia og operasanger og lokalpatriot fra Hamar, Bern Ola Volungholen.

– Det blir spennende å se hvordan vi vil bli enige om hva som skal prioriteres. Denne valgspill-sendingen vil vise at det ikke bare er å bygge eller skaffe til veie alt man ønsker seg i et bysamfunn. Spillet viser hvordan man må gjøre prioriteringer, kutte et sted for å få til noe annet, sier Emilie Helgesen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Programmet er et samarbeidsprosjekt mellom NRK Nyheter, Distriksdivisjonen og P3 Gaming.

– Dette tror jeg kan bli utrolig morsomt og samtidig nyttig for mange. Vi blir sugd inn i spillet og dets dynamikk, og vi finner våre favoritter blant lagene og byene. Vi skal le sammen, men også se hvordan valg får konsekvenser og hvordan spillverden og virkelighet henger sammen, sier programleder Gry Blekastad Almås.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.