Usmakelig abortfeiring av Kvinnefronten

instagram menneskeverd

På lørdag er det 40 år siden vi fikk abortloven her til lands. Det ønsker Kvinnefronten å «markere og feire» som de selv skriver på sitt arrangement på Facebook. På Instagram har de blant annet lagt ut følgende bilde av en dame som holder opp et banner der det står «My abortion was fabulous. Thanks.»

Informasjonsansvarlig i Menneskeverd, Maria Elisabeth Selbekk, reagerer sterkt på hvordan Kvinnefronten «pakker inn» sitt budskap i sine offentlige sosiale medier-kanaler.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

– Det er en «fair» sak at de som er tilhengere av loven ønsker å markere denne dagen. Det som blir usmakelig for organisasjonen Menneskeverd er hvordan Kvinnefronten promoterer sitt arrangement og sitt budskap. At man stiller seg bak uttalelser som glorifiserer abort på lik linje med en spa-behandling, blir for meg sterkt opprørende, sier hun.

Hun peker på at vi som samfunn og politikere aktivt jobber for at aborttallene skal være så lave som mulig. Flere handlingsplaner er lagt på bordet. I Helsedirektoratets strategi for seksuell helse 2017-2022 er ett av de fem overordnende målene «Fortsatt reduksjon i antall uønskede svangerskap og aborter». Det er også tverrpolitisk enighet om dette.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

– Det virker som om Kvinnefronten ikke tar dette innover seg. Å bruke eufemismer som har assosiasjoner til fest og hygge er ikke riktig i denne sammenhengen. Her bommer de stygt, sier Selbekk.

Hun legger også til at mange kvinner opplever abort som svært traumatisk.

– 1 av 5 kvinner som har utført en abort forteller at de sliter med angst, anger og tunge tanker lenge etter aborten. Jeg opplever at man ikke tar disse kvinnene på alvor når man fronter abort som en «quick-fix», konstaterer hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.