Unngå overraskelser på glatte veier: Vask dekkene!

bildekk

Kjører du på saltet vei får dekkene dine dårligere veigrep. Saltet binder nemlig veistøv og annen skitt fra veien. – Da blir det en glatt overflate på dekkene som gjør at du lettere mister kontrollen når du kommer på snødekte eller isete veier. Derfor er det lurt å vaske dekkene ofte, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Mange av oss kjører på saltede veier i hverdagen og tenker ikke på at dekkene på bilen da får dårligere egenskaper. Det er vel verdt å bruke noen minutter på å vaske dekkene, gjerne en til to ganger i uka. Det aller beste er å gjøre det skikkelig med varmt vann og bilsjampo. Da får man vasket dekkene ordentlig.

Les også:  11 000 anmeldt for ruskjøring: - Nordmenns store skrekk

– Om du ikke får vasket dekkene skikkelig så ofte, er det lurt å i hvert fall spyle de med rent vann ofte, sier NAF-rådgiveren.

På vei til hytta eller andre lengre turer, er det en blanding mellom saltet vei og realt vinterføre. Når du kommer fra saltet til usaltet vei er det viktig å tenke på at veigrepet kanskje ikke er så godt som du tror.

Les også:  Snusens skiftende landskap i Norge

– Et godt tips er å ha en boks med dekkrens i bilen. Stopp på første sted det er mulig når du kommer over på usaltet vei, og spray rensen på dekkene. Da får du en tryggere tur dit du skal, avslutter Nil

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.