Toyota på taxi-toppen i Bodø

nordvik bodø

Toyota er det foretrukne merket blant taxisjåfører i Bodø. Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at 35 prosent av alle de førstegangsregistrerte taxiene i Bodø i 2019 er en Toyota.

Også nasjonalt er Toyota det foretrukne merket blant landets nye taxi-eiere, med 42 prosent av de 835 førstegangsregistrerte taxiene i 2019.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse og tillitserklæring fra bileiere som setter svært høye krav til kjørekomfort og driftssikkerhet. Det er et målrettet arbeid gjennom flere år fra våre dyktige medarbeidere som gir resultater, og det er vi stolte av, sier Karl-Einar Rengård fra Nordvik Bodø.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

Totalmarkedet har en tilbakegang i 2019 på 66 prosent fra 1300 førstegangsregistrerte taxier, noe som ifølge Karl-Einar skyldes endringer i avgifter og rammevilkår. Dedikerte selgere og egne kundemottak er noen viktige faktorer som forklarer at Toyota styrket sin posisjon nasjonal blant nye taxi-eiere i dette krevende markedet. Nasjonalt er Toyota Prius den mest solgte taxien i 2019 med en markedsandel på 21 prosent, mens Toyota RAV4 er den mest populære i Bodø. 

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

– De mange Toyota-taxiene er også en fantastisk måte å vise frem modellene våre til alle typer kunder. Ikke bare vises de frem i bybildet. Mange har nok sin første opplevelse fra en ny Toyota som passasjer i en taxi, og gjennom taxisjåførene har vi stolte ambassadører som mer enn gjerne forteller sine kunder om bilenes egenskaper, sier Karl-Einar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.