Facebook-gruppe sjef fikk ærespris på Best i tekst-konferansen 2020

facebook

Mannen bak den populære Facebook-gruppen «Språkspalta» ble tydelig overrasket da han forstod at det var nettopp han som hadde vunnet årets ærespris på tekstkonferansen Best i tekst.

Aarønæs ante fred og ingen fare da han ble invitert til årets Best i tekst-konferanse for å bli intervjuet på scenen om arbeidet sitt innen språkformidling. Mot slutten av intervjuet ble språknestoren gledelig overrasket da jurymedlem Christine Calvert, annonserte at Aarønæs hadde fortjent årets ærespris.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– I dag ble jeg virkelig lurt. Men det skjedde på en særs hyggelig måte, deler vinneren med Språkspaltas medlemmer torsdag kveld. Aarønæs selv mener at æren skal deles med Facebook-gruppens medlemmer.

I 24 år skrev Lars Aarønæs Språkspalta i Norsk Journalistlags fagblad, Journalisten. Da papirutgaven ble nedlagt, fortsatte han arbeidet i en Facebook-gruppe som siden har blitt svært populær. Her diskuterer gruppens 39 000 medlemmer daglig det norske språk. 

I juryens begrunnelse står det: 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

«Språknestor Lars Aarønæs har i en årrekke gjort seg bemerket innenfor tekstbransjen i Norge. Han har gjennom atskillige utgivelser formidlet kunnskap om språket i alle dets fasetter – alltid på en forståelig og uhøytidelig måte. Og ikke minst, Aarønæs har bygd opp Facebook-gruppen Språkspalta, som med sine 39 000 medlemmer har bidratt til at folk landet rundt diskuterer – og engasjerer seg i – språkets utvikling og natur.»

Under årets konferanse fikk deltakerne servert ferske tips, triks og erfaringer fra kunnskapsrike foredragsholdere. Åse Wetås, direktør i Språkrådet, holdt et engasjerende foredrag om hvordan språk kan bygge tillit. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Språket vårt er en katedral, og det er vår viktigste infrastruktur, fortalte hun. 

Deltakerne fikk også en oppfordring om å benytte seg av Språkrådets svadagenerator og en tydelig melding om å skrive i klarspråk slik at leseren forstår budskapet i teksten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.