Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

ticket

Mange velger å feire jul på varmere breddegrader som Gran Canaria, Bangkok og Malaga. Ifølge en fersk bookingstatistikk fra reisebyrået Ticket er det tydelig at vi er ute etter trygghet og solsikre alternativer når vi planlegger juleferien.

Det er interessant at Malaga klatret til fjerdeplass i årets statistikk, fra å ha ligget på åttende plass blant de mest populære reisemålene før pandemien. I tillegg har Frankfurt og Riga debutert på topp ti-listen.

Julen har tradisjonelt vært en tid for å samle familie og venner, men det er også en tid hvor mange familier velger å søke sol og varme i utlandet. Ifølge reisebyrået Ticket er ikke dette en trend som kun fantes før pandemien – den har kommet tilbake igjen nå som reiselysten er på topp.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

– I julen er det som regel både kulde og mørke i Norge, så det er et perfekt tidspunkt å reise på utenlandsreise for de som ønsker noen ekstra soltimer. Mange av våre kunder ønsker å kombinere den tradisjonelle julen med en avslappende ferie. De er ute etter sol og varme, men ønsker samtidig å oppleve julestemningen på sin egen måte, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Les også:  VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

Klassiske favoritter på Kanariøyene og Thailand dominerer topplisten, men fersk statistikk viser også at Malaga har økt i popularitet som juledestinasjon og ligger nå på fjerdeplass, fra åttendeplass i 2019. Dette kan skyldes flere faktorer, mener Ellen Wolff Andresen.

– Malaga har et behagelig klima og en fantastisk blanding av kultur, mat og naturskjønne attraksjoner. Nærheten til Norge gjør det til et perfekt reisemål for dem som ikke vil bruke for mye tid på flyet og mer tid i solen, sier Ellen Wolff Andresen.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

Amsterdam, som tidligere var et populært reisemål og tok tredjeplassen i 2019, har nå falt helt ut av årets liste. De fleste som ønsker å feire jul i en europeisk storby velger London eller Frankfurt i stedet i år.

Her feirer vi helst jul:

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Malaga (7)
  4. Alicante (8)
  5. Tenerife (5)
  6. London (6)
  7. Frankfurt (Ny)
  8. Ho Chi Minh City (Ny)
  9. Riga (Ny)
  10. Barcelona (Ny)
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.