Ticket: Hit reiser vi i høst

vinter ticket

En lang og varm sommer er over, og høsten har allerede meldt sin ankomst flere steder. Mange valgte å holde seg i Norge i sommer som følge av det fantastiske sommerværet, men med høsten kommer også reiselysten tilbake. Noen vil forlenge sommeren, andre vil oppleve en storby – alle vil ha et pusterom fra hverdagen!

Reiselysten i høst er ikke like sterk som i 2017 (ned 9 %), noe som skyldes at mange fikk mye sol i sommer og kanskje ikke har behov for mer på en stund, kombinert med at ferien er brukt opp som en følge av dette. Sammenliknet med høsten 2016 derimot så er det 17 % økning.

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

– Selv med en flott sommer så stopper ikke reiselysten opp. Høsten er en fin tid for å utforske en storby, eller reise til varme strøk som kanskje ikke er fullt så varme som i juli, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Sol – og badereisene i høst har kun en nedgang på 6 % sammenliknet med i fjor. Mange reiser er selvfølgelig bestilt tidlig som for eksempel i skolenes høstferie. Men det er også en del som ønsker å forlenge følelsen av sommer med en høsttur.

En storbyferie er for mange en yndet høstaktivitet. Det trengs ofte ikke så mange feriedager og med diverse flykampanjer behøver det heller ikke selve reisen å bli så dyr. Det er fortsatt de tradisjonelle byene i Europa som ligger på toppen, men det er også disse byene som har en nedgang i bestillingene. Høy pris på euroen bidrar nok til dette. Byer som New York, Helsinki, Istanbul og Reykjavik derimot har en økning i bestillingene denne høsten.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Toppliste alle reiser

1. Bangkok (2)
2. Gran Canaria (1)
3. Chania (6)
4. Tenerife (7)
5. London (4)
6. Antalya (20)
7. Alicante (8)
8. Mallorca (5)
9. Amsterdam (3)
10. Paris (9)

Toppliste sol- og bad

1. Bangkok (2)
2. Gran Canaria (1)
3. Chania (4)
4. Tenerife (5)
5. Antalya (11)
6. Alicante (6)
7. Mallorca (3)
8. Rhodos (7)
9. Malaga (8)
10. Kypros (10)

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

Toppliste storby

1. London (2)
2. Amsterdam (1)
3. Paris (3)
4. København (4)
5. New York (11)
6. Barcelona (5)
7. Roma (10)
8. Lisboa (7)
9. Helsinki (17)
10. Istanbul (21)

Reiser bestilt pr 31.8.18, avreise 1.9. – 30.11.18. Tall i () er fjorårets plassering

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.