pr-o

VIDEO: Henningsvær i Lofoten og Ering Braut Haaland i ny reklamefilm

Nylig ble det offentliggjort at norske Erling Braut Haaland i fotballklubben Manchester City blir forsidestjerne for det splitter nye fotballspillet EA SPORTS FC 24. I den forbindelse har EA SPORTS laget en... Les mer »
musikk

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest flytter til Svolvær

I 2004 etablerte Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest seg med base i Nusfjord, vest i Lofoten. Den økte turismen gjorde dessverre øvingsforholdene uforutsigbare, og festivalen flyttet til Henningsvær i 2013. Etter nesten ti år... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Gratulerer til Henningsvær, Lofoten og Nordland

Det historiske fiskeværet Henningsvær fredes. – Endelig, fantastisk å være i mål med et langt og viktig arbeid, sier fylkesråd Christian Torset. Kongen har i statsråd 14. oktober, fredet Henningsvær kulturmiljø i... Les mer »
fisk sjark lofoten

Henningsvær i Lofoten fredet

I dag vedtok Kongen i statsråd å frede Henningsvær i Vågan kommune. Ordføreren sier at han er fornøyd med utfallet, til tross for at han stemte imot forslaget, melder NRK. Det er... Les mer »
Riksantikvaren

Henningsvær ett steg nærmere Kongens bord

Kulturmiljøfredningen av Henningsvær ble fredag 25. mars sendt over til Klima- og miljødepartementet, som nå vil forberede fredningen for behandling hos Kongen i statsråd. – Dette betyr at vi er ett steg... Les mer »
moddi

Moddi legger turen innom Nordland i sin nye norgesturné

Forrige gang Pål Moddi Knutsen dro på turné, var det Istanbul, London og Santiago de Chile som stod på plakaten. Denne gangen heter stoppestedene Ulsteinvik, Skaun og Mo i Rana. I dag... Les mer »
Riksantikvaren

Henningsvær vedtatt fredet av Vågan kommune

Henningsvær er en viktig representant for den store betydningen norsk fiskeri har hatt og fortsatt har i Norge. Historisk sett har Lofotfisket hatt betydning for byggingen av nasjonen, både når det gjelder... Les mer »
nfk

2,9 millioner kroner til kulturminner i Henningsvær

Fylkesrådet gir 2,9 millioner kroner til Henningsvær kulturmiljø, fredete kulturminner i privat eie. Nordland fylkeskommune er kulturminnemyndighet og har ansvar for de fredete bygningene i Nordland fylke. Bygningene som er innenfor det... Les mer »
s1

Violet Road gjentar fjorårets suksess med kystturné i Nord-Norge

Da pandemien brøt ut i fjor så bandet sitt snitt til å kjøpe seg inn i spabåten Vulkana. Alt de ønsket var å komme seg ut og møte publikum, så de satte... Les mer »
Altibox

Fest på verdens vakreste fotballbane i Henningsvær i Lofoten

Altibox, TV2 og Lofotkraft Bredbånd gir publikum muligheten til å spille kamp sammen med gamle PL-helter som Paul Scholes og John Arne Riise. Paul Scholes, John Arne Riise og Brede Hangeland er... Les mer »