Styrker kompetansen til de barnehageansatte

nki barnehage

Personalets fagkompetanse er barnehagens viktigste ressurs. Dette er en forutsetning for at barnehagen skal være en god arena for omsorg, lek og læring. Nå setter Regjeringen inn ekstra tiltak for å øke de barnehageansattes kompetanse.

En ny rammeplanen som tredte i kraft 1. august i år sier blant annet at andelen Barne- og ungdomsarbeidere i barnehagene skal øke, og at alle barnehageansatte skal få tilbud om videreutdanning.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

– Vårt mål er å sikre at alle barn har et godt barnehagetilbud. Da må alle som jobber i barnehagene ha nødvendig og oppdatert kunnskap for å gi barna god oppfølging, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Fylkesmannen skal legge til rette for utvikling av regionale fora for samarbeid. Der skal kommunale og private barnehager samarbeide med aktuelle aktører i barnehagesektoren for å bli enige om hvilke kompetansetiltak de vil prioritere.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

For å møte de økte kravene til pedagogisk utdannelse, har Opplæringskontoret for offentlig sektor i Finnmark, i samarbeid med Vadsø kommune, igangsatt en gruppe med praksiskandidater fra barnehagene i Vadsø.

Fylkesmannen i Finnmark samarbeider tett med NKI Nettstudier, som har ansvaret for undervisningstilbudet til kandidatene.

– Gjennom dette samarbeidet, ønsker vi å belyse viktigheten av riktig fagkompetanse i barnehagesektoren, og at dette er mulig ved å tilrettelegge studieløpet, sier Wenche Halvorsen, administrerende direktør ved NKI Nettstudier.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.