Nesten to av ti nordmenn tror på smånisser

nisser

Tror du på nissen? Én av ti nordmenn sier de vet, og ytterligere syv prosent av befolkningen sier de tror at det lever smånisser i Norge.

De ferske opplysningene kommer fra Norsk Juleindeks, en statistikkbasert tjeneste som for tredje året på rad måler og analyserer julestemningen i Norge.

– For en juleentusiast er det helt fantastisk å registrere at én av ti nordmenn sier de vet, og at ytterligere syv prosent av befolkningen sier de tror at det lever smånisser rundt omkring i Norge. Vi ser at troen på smånisser lever best i den nordligste delen av landet, og i større grad hos menn enn kvinner, forteller John Lauring Pedersen i Opinion Analyse som leverer daglig julestatistikk til Norsk Juleindeks.

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Dette viser at julen byr på fantastisk mange spennende tema man kan utforske. Etter at vi initierte prosjektet for tre år siden har vi opparbeidet oss stadig mer informasjon om norske juletradisjoner. Sammen med våre samarbeidspartnere tror jeg vi er de eneste i verden som driver med dette, og siden eksperimentet er blitt så godt mottatt, har vi valgt å gjøre det til en tradisjon, sier Veronica Dånmark Vatn, ansvarlig for Norsk Juleindeks hos MatPrat, som står bak prosjektet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.