Starter grasrottiltaket Folkefondet

folkeautomaten

Spillselskapet Folkeautomaten lanserer nå grasrottiltaket Folkefondet der midlene fordeles til norske idrettslag og sportsklubber får tildelt penger.

– Vi får jevnlig henvendelser fra norske lag og klubber som mangler penger. Folkefondet er vårt tilbud til dem – og vår mulighet til å gi noe tilbake til grasrota, sier talsperson Michel Sterk.

– Folkefondet etableres som en lavterskel, støtteordning for norske klubber, lag og foreninger. Via vår hjemmeside kan det søkes om bistand til konkrete prosjekter eller aktiviteter. Alle søknader vil bli fortløpende vurdert av vårt tildelingsråd, sier talsperson for spillselskapet Folkeautomaten, Michel Sterk.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Han forteller at selskapet kontinuerlig mottar forespørsler fra enkeltpersoner, lag og foreninger som ber om økonomisk støtte fordi pengene ikke strekker til.

Nå etableres Folkefondet som en konkret tiltak for å komme denne etterspørselen i møte.

– Som et spillselskap med nordisk profil og svært mange norske kunder, har Folkeautomaten et oppriktig ønske om å bidra til fellesskapet. Den internasjonale spillbransjen blir ofte feilaktig kritisert for å ikke ville bidra med kroner og øre til idrett og frivillighet i Norge. Ved å opprette Folkefondet viser vi at med all mulig tydelighet at det ikke står på viljen vår, forklarer Sterk – og fortsetter:

Les også:  Spill innendørs på sommerens regnværsdager!

– Den eksisterende spillemiddelordningen i Norge er en flott måte å sørge for pengeoverføring til idrett, frivillighet og kultur på, men vi ser hele tiden at dette ikke er nok. Særforbund med gode sportslige resultater sliter med å tilby landets beste utøvere skikkelige økonomiske rammer. Samtidig tegnes det opp et stadig større klasseskille på grasrota mellom barn og unge som har råd til å henge med på idrettsaktiviteter – og de som ikke har det.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

I fjor offentliggjorde analyseselskapet Menon Business Economics en rapport som viser at inntektene fra dagens spillemiddelordning i regi av Norsk Tipping vil avta kraftig i årene som kommer.

– Medisinen mot dette kan være å regulere overføringene via statsbudsjettet og bevilge flere skattekroner. Eller å innføre en lisensordning for utenlandske spillselskap, slik at noe av vår nettoomsetning kommer flotte, norske formål til gode gjennom beskatning, lisensavgifter, sponsorater og samarbeidsavtaler med forbund, klubber og utøvere, understreker Michel Sterk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.