Spillselskaper etablerer bransjeforening – Henter sjef fra Norsk Rikstoto

norsk bransjeforening for onlinespill

Fire EU-lisensierte spillselskaper etablerer Norsk bransjeforening for onlinespill, og ansetter Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm (48) som generalsekretær.

De fire stifterne av bransjeforeningen – Gaming Innovation Group, Betsson Group, ComeOn og Kindred Group – har som formål å samle enda flere, utenlandske aktører med lisens for å drive onlinespill i land innenfor EU/EØS. Bransjeforeningen skal være de utenlandske aktørenes representant og talerør i diskusjoner om fremtidige rammevilkår for det norske spillmarkedet.

Foreningen ønsker en lisensordning av det norske onlinemarkedet for pengespill, med høyt ansvarlighetsnivå, som ivaretar spillere, operatører, idrett og frivillighet og det norske samfunnets særegenhet.

Henter leder fra Norsk Rikstoto
Norsk bransjeforening for onlinespill skal lanseres og presenteres på vårparten, men foreningen har allerede gjort sitt første trekk gjennom å ansette Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm som generalsekretær fra 1. mai.

Les også:  Seier for frivilligheten: Frivillige får ta transportoppdrag uten løyve

Stenstrøm er IT-utdannet, og har i mer enn 25 år jobbet i den norske og internasjonale spillindustrien, herunder mer enn 18 år i Norsk Rikstoto. Siden 2013 har han vært selskapets kommersielle direktør, med hovedansvar for blant annet salg, forretningsutvikling, distribusjon og ansvarlighet.

Faktabasert debatt
– De siste årene har jeg ledet arbeidet med å styrke Norsk Rikstotos ansvarlighetsregime. Gjennom denne prosessen har jeg latt meg overbevise om at politikken må ta den teknologiske utviklingen inn over seg, og – som i Sverige og Danmark – regulere alle de seriøse selskapene under én, ansvarlig lisensmodell, fremfor å forsøke å stenge over halvparten av markedet ute, mot kundenes vilje, sier Stenstrøm (t.h.).

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

– Det er rart å forlate gode kolleger på en herlig arbeidsplass jeg har hatt i 18 år. Men jeg ser frem til fortsatt å være en god samtalepartner for alle norske aktører og miljøer som berøres av den norske pengespilldebatten, gjennom å presentere fakta og fremme ansvarlige løsninger og beste praksis, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

Høyt ansvarlighetsnivå
Den erfarne byråkraten Rolf Sims er nyvalgt styreleder i bransjeforeningen. Sims har i over 20 år, med Kulturdepartementet som arbeidsplass, vært med på å utforme den norske spillpolitikken. I august i fjor meldte han overgang til den utenlandske spillbransjen som Public Affairs manager for Kindred Group.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Bransjeforeningen ble formelt stiftet 3. januar i år, og stiller forpliktende krav til medlemmene gjennom felles regelverk og en tydelig etisk plattform, sier Sims. Han mener Norge må innta en annerledes tilnærming til utenlandske spillselskaper:

– En rapport, utarbeidet av Menon Business Ecconomics i fjor, på oppdrag fra de fire initiativtagerne til foreningen, dokumenterer at halvparten av nordmenns pengespill på nett skjer utenfor enerettsmodellen. Andelen vil sannsynligvis øke, og kontrollen bli svakere, dersom de utenlandske selskapene ikke reguleres inn i en norsk modell, avslutter Rolf Sims.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.