Solid avkastning i første halvår for KLP

klp

KLP oppnådde et avkastningsresultat, som er avkastning ut over det selskapet har garantert til sine kunder, på 4,3 milliarder kroner i første halvår.

Verdijustert avkastning på kundenes midler ble 4,8 prosent, mens den bokførte avkastningen endte på 2,0 prosent. Meget god utvikling i aksjemarkedet og verdistigning på obligasjoner er hovedårsakene til det gode resultatet.

– Vi er glade for at vi kan legge frem et sterkt resultat i første halvår. Avkastningen på våre kunders pensjonsfond er godt over den avkastningen vi har garantert, og kostnadene våre er lave. Det gode resultatet bidrar til at vi kan opprettholde vår ambisjon om å redusere våre priser og derved kostnadene for våre kunder og eiere, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Markedet for offentlig tjenestepensjon har vært stabilt de senere år, og pågående sammenslåingsprosesser som følge av kommune- og regionreformen endrer ikke dette bildet vesentlig. 

Stortinget vedtok som ventet varslede endringer i pensjonsordningen for offentlig ansatte med virkning fra kommende årsskifte. Endringer i regelverket gjør at behovet for informasjon har økt kraftig både hos arbeidsgivere og ansatte. Gjennom stadig videreutvikling av nettbasert pensjonsveiledning ønsker KLP å nå ut til alle ansatte med nyttig informasjon der den enkelte kan finne svar på det de lurer på, og se hvordan valgene de tar påvirker deres egen fremtidig pensjon.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

KLP besluttet i mai å selge seg ut av selskaper som produserer alkohol og involverer pengespill. Beslutningen omfatter cirka 40 selskaper som produserer alkohol og cirka 50 selskaper innenfor pengespill, blant andre norske Arcus og Gaming Innovation Group. 

KLP solgte seg ytterligere ut av kullselskaper ved å senke terskelen for inntekter fra kullvirksomhet fra 30 prosent til 5 prosent, samtidig økte investeringene i ny produksjonskapasitet innen fornybar energi med ytterligere 870 millioner kroner. 

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

– Det er viktig å vise våre kunder at vi forvalter deres penger på en måte som bidrar til at vi i fellesskap kan redusere ødeleggende klimaendringer, sier Thornes. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.