Skolestart i januar på Sonans i Bodø

sonans utdanning

Sonans har skolestart med løpende opptak to ganger i året. Neste mulighet til å bli privatist hos Sonans Utdanning i Bodø er i januar 2020.

Som privatist kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år og har minst fem år med praksis når de søker utdanning). De fleste fagene har undervisning i 12 uker etterfulgt av eksamen i regi av fylkeskommunen.

– Flere av de som kommer til oss ønsker generell studiekompetanse eller tar fag de tidligere ikke har hatt på videregående. Det er ofte for å endre jobb- og karrierevei, og mange blir overrasket over at det kan gjøres på kun 12 uker, forteller Strategi- og markedsdirektør i Sonans Gruppen, Marit Aamold Trysnes.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Sonans har 14 skoler fordelt over hele Norge, og tilbyr i tillegg privatistfag som nettstudier, som blir stadig mer populært. Man kan også skreddersy sin egen løsning med en kombinasjon og nett og skole. Det gjør det lett å finne den studieformen som passer best.

20. januar er det duket for skolestart i Bergen, Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Drammen, Fredrikstad, Hamar, Bodø, Tromsø og Porsgrunn. Uken etter, 27. januar, starter undervisningen i Oslo, Sandvika og Lillestrøm.

Les også:  Bankgata tannklikk i Bodø åpner igjen

For de som lurer på hvilke fag de skal ta eller om de kan begynne allerede i januar, har Sonans tilgjengelige rådgivere ved alle skoler.

– Rådgiveren vil kunne finne ut hva som er riktig for akkurat deg. De fleste har lang erfaring og vet hva som er lurt å gjøre for å komme dit du vil.

Rådgivningstime kan bestilles på sonans.no. Det er også mulig å få en drop in-time ved alle skoler. Rådgivningen er alltid gratis, sier Trysnes.

Les også:  3 millioner ekstra til Nordlandsmuseet i Bodø

Passer det ikke å ta en rådgivningstime på én av våre skoler, kan det også gjøres digitalt, eller over telefon.

Sonans har skolestart både i januar og i slutten av august. Man kan søke helt frem til skolestart.

– Men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg en plass hos oss, avslutter Trysnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.