Skandale: Milliardtap på fripolisene

pensjonistforbundet

Både de som i dag mottar pensjon fra fripoliser og de som skal få pensjon fra en fripolise i fremtiden, tapte mer enn 2 prosent kjøpekraft i fjor. Også de som mottar pensjon fra fripoliser taper kjøpekraft, viser ny analyse fra Pensjonistforbundet.

Ved inngangen til 2018 var om lag 307 milliarder kroner plassert i fripoliser hos de fem store livselskapene. I løpet av året var kjøpekraften i disse fripolisene svekket med hele 7 milliarder kroner.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Pensjonistforbundet har analysert utviklingen av fripolisene i 2018 ved hjelp av livselskapenes årsrapporter. Rapporten «Kundenes fripoliseregnskap 2018» viser at det er store forskjeller i hvor stort overskudd de ulike selskapene får av fripolisekapitalen. Det betyr også at oppreguleringen av pensjonsytelsene varierer fra selskap til selskap. Den generelle utviklingen er imidlertid at kjøpekraften på fripolisene svekkes år etter år.

Konsumprisene steg ifølge SSB med 2,7 prosent i 2018, noe som er langt høyere enn pensjonsøkningen. Kjøpekraftsutviklingen ble negativ for kundene i samtlige livselskap, og varierer fra -2,0 prosent hos Gjensidige til -2,5 prosent hos Nordea Liv. Og dessverre var ikke 2018 et år som skilte seg ut nevneverdig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.