Skal du leie ut boligen din i sommer?

bolig fjord natur

Det er sommertid og høysesong for utleie av fritidseiendom og bolig. Mange er ikke klar over hvilke skatteregler som gjelder, og det kan være lønnsomt å sette seg inn i reglene.

Fra og med inntektsåret 2018 er det vedtatt egne skatteregler for såkalt korttidsutleie, blant annet Airbnb, i egen bolig. Leier du ut din egen bolig mindre enn 30 dager, vil inntekten være skattepliktig etter en sjablongmetode.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

Dette innebærer at leieinntekter inntil 10 000 kroner årlig er skattefri, og at 85 prosent av det overskytende beløpet regnes som skattepliktig inntekt.

– Når det gjelder korttidsutleie av fritidseiendom eller boligeiendom som du ikke selv bruker eller bor i, er det ingen endringer i skattereglene. Dette betyr at slik korttidsutleie er skattepliktig på lik linje med tradisjonell langtidsutleie av eiendom, sier underdirektør i Skatt nord, Siv Simonsen Kibsgaard.

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Beskattes utleieforholdet etter sjablongregelen vil du i de fleste tilfeller måtte betale 23 prosent skatt på 85 prosent av inntektene. Du vil ikke ha krav på fradrag for kostnader knyttet til utleien, selv om leieinntektene er større enn den skattefrie grensen på 10 000 kroner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.