Sjekk bremseskivene på elbilen etter vinteren!

naf

Bremseskivene ruster fort på elbiler. – Når sommerdekkene skal på bilen, ta en sjekk av bremseskivene og se om de har rustet i løpet av vinteren, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Elbiler er ekstra utsatt for rust på bremseskivene fordi bremsene knapt nok er i bruk. Kjører man med kraftig regenerering brukes nesten bare gasspedalen i bilen.

– De fleste hverdagsreisene kan du faktisk gjøre uten å bremse i det hele tatt med en elbil, sier Sødal.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Har du kjørt gjennom vinteren og brukt bremsene minimalt, er det ekstra viktig å ta en sjekk nå hjulskiftet skal gjøres.

– Når vinterhjulet er tatt av bilen ser du bremsene og bremseskiven. Ser du at det er mye rust, gjør ferdig hjulskiftet og ta bilen på en kjøretur og gjør noen skikkelige oppbremsinger. Sørg for å gjøre det i kontrollerte former på en øde veistrekning eller lignende, rådgir Nils Sødal. – Kraftig bremsing fjerner rusten om den er i overflaten av bremseskivene, fortsetter han.

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Er det fremdeles mye rust på bremseskivene når du har prøvd å bremse det bort, er det et tegn på at du bør få sjekket bremseskivene nærmere.

– Er du usikker på hvor omfattende rusten på bremsene har blitt, er det lurt å ta en tur til et av våre sentre eller et verksted og få sjekket dem, sier Nils Sødal.

Les også:  Roser utbyggingen av sørfold-tunnelene

En bremsesjekk vil avsløre om bremseskivene må byttes eller om andre deler av bremseopplegget må repareres. Bremseservice hos profesjonelle vil også innebære at du får renset og smurt bremseklossfestene og kaliperne som klemmer bremseklossene til skiven.

– Det er viktig å være nøye med at bremsene på bilen fungerer ordentlig og en årlig bremseservice forebygger at bremsene ruster, sier Sødal.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.