Petter Høiseth blir ny konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge

Petter Høiseth har takket ja til å overta som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge. Han tiltrer 15. mars. Jan-Frode Janson vil fortsette som konsernsjef frem til 15. mars, og være tilknyttet konsernet frem til 1. mai 2019.

– Jeg er både stolt og ydmyk over tilliten jeg har fått. Samtidig overtar jeg etter en som tilsynelatende har gjort alt riktig. Å skulle løfte konsernet videre blir en stor utfordring, men jeg trigges virkelig av den utfordringen, sier Petter Høiseth.

Høiseth, som er utdannet jurist, har jobbet i SpareBank 1 Nord-Norge siden 2009. De siste årene har han sittet i konsernledelsen som utviklingsdirektør. Han slår fast at han ikke bringer med seg noen revolusjon:

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

– Det er bygget stein på stein i SpareBank 1 Nord-Norge over mange år, og vi har nå nummer 1-posisjonen i landsdelen. Jeg har selv deltatt både i utvikling av strategi og i arbeidet med å etterleve den i praksis. Mitt fokus vil derfor være å bygge videre på den plattform som er skapt. Det er det beste grunnlaget for å sikre fortsatt verdiskaping for kunder og eiere, sier han

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Kjenner konsernet
Høiseth overtar et konsern som på knappe 6 år har gått fra å være verdt om lag 5 milliarder kroner, til nærmere 14 milliarder kroner, og som nå innehar en klar nummer 1-posisjon i landsdelen.

– Petter Høiseth overtar et særdeles sterkt konsern, målt både i verdi, markedsandeler, internkultur og samfunnsmessig posisjon. Strategien er tydelig og kursen er stø. Jeg er helt trygg på at den positive utviklingen vil fortsette under Høiseths ledelse, sier styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Styrelederen fremhever Høiseths sentrale rolle i konsernets utvikling som en vesentlig grunn for valget.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

– Styret har gjort en nøye vurdering av kandidatene og kommet til at Petter Høiseth var det beste valget. Høiseth har lang erfaring fra konsernet, og har jobbet tett med både styret og med konsernsjefen som nå går av. Han har vært sentral i utarbeidelsen av konsernets strategi og i utviklingen av konsernets kultur. Med Høiseth sikrer vi at den støe kursen fortsetter, og vi sikrer en videre utvikling av konsernet i tråd med strategien vår.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.