Pakk verdisakene i håndbagasjen

flyplass ferie

Hvert år forsvinner reisegods for store beløp. Pakk verdifulle gjenstander i håndbagasjen og ikke i kofferten, råder forsikringsselskap.

Ifølge Finans Norge meldes det årlig rundt 300 000 reiseskader til forsikringsselskapene. Erstatningene ligger samlet på rundt 2 milliarder kroner per år. I 2017 utgjorde tap av reisegods 15,4 prosent av erstatningsbeløpet.

Meld til flyselskapet
Blir bagasjen din forsinket eller borte, skal du melde dette til flyselskapet.

– Man har krav på å få dekket utgifter til klær og toalettsaker, selv når bagasjen er forsinket i en kort periode. Men det dekkes etter behov, og man kan ikke umiddelbart kjøpe inn alt som var i kofferten og regne med at det dekkes, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Han anbefaler at man pakker spesielt verdifulle gjenstander i håndbagasjen.

– Man har som regel bedre kontroll på sin egen håndbagasje. Hvis kofferten skulle bli borte, er det ofte en maksgrense på hva forsikringen din dekker. Har du pakket med dyre ting som PCer, smykker og kamerautstyr, så er det ikke sikkert at du får igjen hele beløpet. Derfor er det smart å ha slikt i håndbagasjen. Der bør du også ha eventuelle viktige medisiner som man vil savne selv om kofferten bare er forsinket, sier Richvoldsen.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Når flyselskapenes erstatningsgrense raskt
Det er viktig å merke seg at flyselskapene ikke nødvendigvis dekker alt som er tapt. I følge Forbrukerrådet er maksimumsgrensen på tapt eller skadet bagasje ca 10 000 kroner innenfor EU/EØS-området, og i enkelte flygninger utenfor. For andre flygninger utenfor EØS, vil maksimumsbeløpet kunne være atskillig lavere.

Har man en reiseforsikring, vil beløpet som dekkes kunne være høyere, avhengig av forsikringsavtalen. Men Richvoldsen anbefaler likevel ikke å ha dyre gjenstander i kofferten.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– Har du pakket ned både dyrt turtøy, datamaskiner og kamerautstyr i kofferten, blir det fort høye beløp, sier Richvoldsen i Codan.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.