Norske ungdommer drømmer om å flytte fra Norge

natur ungdom turisme fjell

Unge nordmenn drømmer om å finne kjærligheten, få fast ansettelse – og å flytte fra Norge. Det viser resultatene av en fersk nordisk undersøkelse som identifiserte hvilke «firsts» nordiske ungdommer har opplevd og håper å oppleve. Undersøkelsen ble utført av Yougov på vegne av Canon.

Det er en første gang for alt. Første gang du flyttet hjemmefra, første gang du backpacket og første gang du fikk en fast jobb. Når unge nordmenn får drømme fritt om fremtiden, handler det om ting som gir trygghet.

Den største andelen håper på å møte en partner (29 prosent), tett etterfulgt av fast ansettelse (24 prosent) og å ta førerkort (24 prosent). Men unge nordmenn er også eventyrlystne. På fjerdeplass kommer det å bo i utlandet over en lengre periode (21 prosent). Her er gjennomsnittet for andre land i undersøkelsen på 13 prosent. Unge nordmenn er derimot mindre opptatt av å oppnå kjendisstatus på sosiale medier enn våre naboer. Mens 20% av svenskene drømmer om å tjene penger på sosiale medier, når det ikke topplisten for unge nordmenn.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Resultatene av undersøkelsen forsterkes av bildene som deles under #rentacanon – en del av Canons nordiske sommerkampanje «Bring your firsts to life», som vil inspirere ungdom til å oppleve nye ting for første gang. For å fange og berike opplevelsene låner Canon ut sitt nyeste kompakte systemkamera EOS M50 i sommer.

Ulike fremtidsutsikter blant menn og kvinner
Undersøkelsen viser at kvinner har større tro på kjærlighetslivet enn menn. 19 prosent av kvinnene tror at de kommer til å møte en partner i løpet av det neste året, mot bare 11 prosent av mennene. Mennene er derimot mer positive til egne jobbmuligheter: 19 prosent tror de vil få fast ansettelse det neste året, mot kvinnenes 14 prosent.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Ungdomseksperten Sofia Rasmussen, blant annet aktuell med Youth Focus Report 2018, kjenner igjen resultatene fra tidligere studier.

– At unge i alle fire land først og fremst drømmer om å finne en partner og en fast jobb i det kommende året, forsterker bildet av en trygghet- og familieorientert ungdomsgenerasjon, et bilde som også kommer frem av andre studier. Men unge ønsker ikke bare stabilitet hjemme, de vil også oppdage verden. For eksempel vil hver femte unge nordmann bo i utlandet for første gang i det kommende året, og mange unge finner ønsker å backpacke, sier Sofie Rasmussen, analytiker og ungdomsekspert ved Rasmussen Analysis.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.