Norges Skiskytterforbund inngår samarbeidsavtale med Kina

norges skiskytterforbund

Til vinteren blir fire nye, norske smørere ansatt i Norges Skiskytterforbund. De skal smøre kinesiske ski.

Avtalen med den kinesiske olympiske komité ble signert torsdag. I praksis innebærer avtalen at fire nye smørere blir ansatt i Norges Skiskytterforbund. De får ansvaret for å smøre kinesiske ski på samme måte som de norske, for de neste tre sesongene fram mot OL i 2022.

– Dette er positivt for Norges Skiskytterforbund fordi vi får et mer bærekraftig smøreteam i årene framover, og bedre rammebetingelser for utvikling. Vi får muligheten til å utdanne nye, unge smørere for fremtiden, samtidig som vi kan tilby smørerne våre bedre vilkår slik at de kan leve av jobben sin uten å ta strøjobber utenom sesong, sier skiskytternes smøresjef Tobias Dahl Fenre.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

Smøreteamet vil operere som ett team, der de fire nye smørerne får hovedansvaret for skiene til Kina. Produkttesting, rill, slip etc. foregår som normalt. To får ansvar for verdenscup, og to får ansvar for IBU-Cup. Kina har en kvote på to herrer og tre kvinner i verdenscupen, og deres ski blir da smurt likt som de norske løperne sine.

Kinas nye hovedtrener for skiskyting, Ole Einar Bjørndalen, ser frem til å samarbeide med Norge igjen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

– Dette er en kontrakt begge parter vil dra stor nytte av de neste tre sesongene. Norges smøreteam er best i verden på utvikling og har en arbeidsmoral som alle land kan se opp til, og lære av. Kina, som jeg trener nå, prøver hver eneste dag å jobbe etter de samme verdiene, sier Bjørndalen.

Generalsekretær i Norges Skiskytterforbund mener avtalen med den kinesiske olympiske komité er en unik mulighet for idretten til å påvirke. Hun ønsker å spre de norske idrettsverdiene til en ung skiskytter-nasjon.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

– Vi kan bidra med verdifull kompetanse til et nystartet lag som ønsker å utvikle seg. Samtidig ønsker vi å tilby våre egne utøvere det beste smøreteamet. Nå får vi økonomisk spillerom til å fortsette å utvikle nettopp vår egen kompetanse, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Anne Varden.

Avtalen trer i kraft fra og med kommende verdenscupsesong og løper ut sesongen 2021/22. Den vil evalueres etter hver sesong.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.