Norge mangler destinasjonsladere for elbiler – NAF ber regjeringen ta grep før sommeren

lade elbil

Koronasituasjonen har gjort at planene om utenlandsferie til sommeren er lagt i skuffen for mange nå. – Akkurat nå er mye usikkert, men bilferie i Norge kan fort bli alternativet for mange. Det er den norske ladeinfrastrukturen for elbiler ikke forberedt på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det er vanskelig å si hvor lenge de strenge restriksjonene for å stoppe smitten av korona vil vare, men at sommeren blir annerledes enn vanlig er svært sannsynlig.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

– Nå er tiden for å forberede oss for tiden etter de strengeste reiserestriksjonene, sier Sødal.

Derfor må regjeringen raskt få på plass en støtteordning for destinasjonsladere for elbiler, på hoteller, veikroer, campingplasser, utfartssteder og kjøpesentre rundt om i Norge. Destinasjonsladere er ladere som plasseres på kommersielle steder hvor folk stopper for å handle, spise, gå turer. Spesielt er det viktig å på plass tilbud om lading der folk overnatter.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Det dreier seg om å lade når du stopper, framfor å stoppe for å lade, forklarer Sødal.

Han mener omfanget av destinasjonsladere i Norge er for lavt. Veksten i elbiler er raskere enn veksten i antall ladere. Flere destinasjonsladere vil også lette trykket på hurtigladenettverket.

– Hvis elbilistene er trygge på at de kan lade når de kommer frem til destinasjonen, vil de kun være avhengig av kortere ladestopp underveis for å nå frem, mener han.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Sødal viser til at regjeringen har lovet en statlig støtteordning for ladere i parkeringsanlegg og borettslag. – Denne ordningen bør utvides til å også inkludere destinasjonsladere, og komme på plass raskt, som en enkel og ubyråkratisk ordning, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.