NM på skøyter: Mer spenning enn på lenge!

Norges Skøyteforbund

NM på skøyter arrangeres til helgen, fredag 30.10 – søndag 1.11 i Vikingskipet på Hamar. Hele norgeseliten er på plass, og det er ventet flere tette dueller på isen. NM arrangeres av Asker Skøyteklubb.

I norgescupåpningen sist helg fikk de etablerte stjernene kamp til døra av yngre løpere. På 500m viste Bjørn Magnussen (22) at han har tatt store steg denne sesongen, og gikk sitt beste løp på norsk is noensinne, kun 8 hundredeler bak den olympiske mesteren, Håvard H. Lorentzen (28). Det er dermed duket for en superduell allerde på åpningsdistansen i NM på fredag ettermiddag.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

1500m for kvinner ser ut til å bli en duell mellom Ida Njåtun (29) og Ragne Wiklund (20). Ett sekund skiller de to på distansen hittil i år.

Senere på fredag skal gutta gå 5000m. Sverre Lunde Pedersen (28) er favoritt på distansen, men etter Hallgeir Engebråtens (20) knallløp sist helg på 3000m, må Pedersen stille skjerpet til start. I tillegg lurer det noen outsidere i Allan Dahl Johansson (22) og Sindre Henriksen (28), som ikke har gått distansen på en stund, og ikke minst junioren Peder Kongshaug (19), som har hatt en enorm utvikling den siste tiden.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

På lørdagen er det knyttet mest spenning opp mot 1500m for menn. Sverre Lunde Pedersen har bare den fjerde beste tiden hittil i år, men må likevel sies å være favoritt. Men dette kommer til å bli veldig tett. Allan Dahl Johansson, Sindre Henriksen, Peder Kongshaug, Odin By Farstad (22), Hallgeir Engebråten, Kristian Ulekleiv (24) er alle pallkandidater, i tillegg stiller Håvard Lorentzen som en outsider på en distanse han sjeldent går.

På 500m kvinner er Julie Samsonsen (20) en soleklar favoritt, når Ida Njåtun priorterer 3000m senere på dagen. Der vil hun få kamp av Ragne Wiklund, som har et lite favorittstempel, med Sofie Haugen som outsider.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

På søndag blir det igjen forrykende dueller på 1000m. Håvard Lorentzen er igjen favoritt blant gutta, men veldig åpent om resten av pallen, med 6-7 løpere som er ganske jevne. På jentesiden er Ida Njåtun favoritt, med Ragne Wiklund og Julie Samsonsen som de antatt største utfordrerne.  

NM avsluttes med 5000m for kvinner og 10.000 for menn på søndag.

NM sendes i år på Direktesport.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.