– Nei, skiinteressen har ikke sunket etter at Northug la opp

skiskyting ol

Etter at Petter Northug la opp, har mediedekningen av langrenn gått kraftig ned i Norge. Spillinteressen på langrennsodds har imidlertid økt, mye takket være Therese Johaugs come-back, varsler det europeiske spillselskapet Unibet.

Petter Northug har lenge vært verdens mest toneangivende langrennsløper. NRK meldte tidligere i år at det har vært en kraftig nedgang i medieinteresse etter at Northug la opp. Mange frykter sponsorflukt. På sportsoddsen meldes det derimot om økt interesse, ifølge spillselskapet Unibet.

Les også:  Storslalom: Kongepokal til Stjernesund og Saltvik Pedersen

– Vi har faktisk slått alle rekorder i langrenn etter at Petter Northug la opp. Vi ser en økning i antall spillere som tipper på langrennsodds, med over 54 prosent, mot normalt 10-12 prosent økning i samme tidsperiode tidligere år. Omsetningen på langrenn er nå på OL-nivå, forteller Steffen Løvholen, PR Manager i Unibet Norge.

Økningen i antall spill på herrene har imidlertid fulgt normalen. Det er spill på damelangrenn, med Therese Johang i spissen, som står for mesteparten av økningen.

Les også:  Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

– Før jul var det omtrent dobbelt så mange spill på herrelangrenn som på damelangrenn. Nå er det omtrent likt, til tross for at omsetningen på herrene har økt med over 12 prosent. Spill på damelangrenn har rett og slett eksplodert, og det er Therese Johaug som er spillernes klare favoritt. 98 prosent av alle spill på 15km klassisk og 96 prosent av alle spill på tremila i VM er for eksempel på Johaug. Fortsetter trenden vil damelangrenn være større enn herrelangrenn innen VM er over, avslutter Steffen Løvholen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.