Nå starter vårrengjøringa av europa- og riksvegene

statens vegvesen

Statens vegvesen starter den årlige vårrengjøringa av europa- og riksveiene denne uka. Jobben skal være ferdig til 17. mai.

Statens vegvesens driftsentreprenører går grundig til verks med vårrengjøringa. De feier og spyler vegbane, gang- og sykkelveger, rekkverk, skilt, og leskur, og vasker skilt og andre tekniske installasjoner, med andre ord hele riksvegnettet og alle installasjonene langs vegen. I tillegg plukker de søppel langs europa- og riksvegene.

− Det betyr at trafikantene må være forberedt på at det jobber folk på og langs vegen. Vårrengjøringa er viktig for å ta vare på utstyret og verdiene vi har langs vegen, og for lufta og miljøet. Vær oppmerksom på skilting og vis hensyn, slik at mannskapet til entreprenøren kan jobbe trygt, sier Bjørn Inge Stefferud Holter i Statens vegvesen.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Vårrengjøringa innebærer også en grundig vask av tunnelene. Der samler det seg mye støv og skitt, som må fjernes for at tunnelene skal være trygge å kjøre i.

− Vi vasker støv og skitt fra lys, skilt, tak og vegger i tunnelene. Det gir bedre sikt og forlenger levetiden til avansert, teknisk utstyr vi har i tunnelene, forteller Bjørn Inge Stefferud Holter.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Der det er gode omkjøringsmuligheter, blir tunnelene helt stengt når vaskingen pågår. I de andre tunnelene blir det kolonnekjøring og trafikantene må vente på ledebil. Dette skjer i hovedsak på kvelder og netter, når det er lite trafikk.

Sikkerheten til de som jobber på og langs vegen er viktig, også under vårrengjøringen. Når det er nødvendig, blir det derfor lavere fartsgrense eller litt ventetid.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

− Vi skjønner det kan være irriterende når du har dårlig tid og skal rekke noe. Men de som har vegen som arbeidsplass, gjør en viktig jobb på vegne av oss alle for at vi skal komme trygt og godt fram. De skal selvsagt ha trygge arbeidsforhold. Har du noe du skal rekke, må du sjekke trafikkmeldinger og alltid planlegge med litt ekstra kjøretid, oppfordrer Bjørn Inge Stefferud Holter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.