To millioner nordmenn vil pusse opp

pusse opp

I en fersk undersøkelse oppgir to millioner nordmenn at de planlegger å pusse opp de neste årene. Det er flest med høy inntekt som skal pusse opp.

Det viser en ny undersøkelse Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 

– Mange norske boliger trenger en oppgradering. Skal du pusse opp eller bygge på, anbefaler vi å prioritere tiltak som gjør at huset tåler fuktigere klima og mer nedbør. Klimarelaterte skader øker sterkt, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen. 

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Det er store forskjeller mellom respondentenes inntekt. De som i størst grad planlegger oppussing er de med høyest inntekt, mens de som i minst grad skal pusse opp, er de med lavest inntekt.

I en undersøkelse utført av Respons analyse i januar, svarte en av fem, tilsvarende 330 000 nordmenn, at de ikke har råd til å vedlikeholde boligen sin. En like stor andel svarte at de prioriterer andre utgifter.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

– En skade på huset er det siste vi trenger når økonomien er stram. Jo før du tar tak i forhold som må utbedres, desto lavere blir skadeomfanget og kostnadene på sikt, sier Hofstad-Nielsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.