Nå kommer bilabonnement for alle!

sparebank 1

Med bilabonnement fra SpareBank 1 Østfold Akershus ser den første landsdekkende abonnementstjenesten for bil dagens lys. Målet er at abonnementet skal være et rimeligere alternativ til å eie eller å lease.

Tjenesten er en «alt inkludert»-løsning, uten ekstra utgifter. En milepæl for privatøkonomi og bilhold, mener banken.

Det finnes allerede et lite utvalg delings- og abonnementsløsninger for bil på det norske markedet, men disse er kun tilgjengelige i begrenset omfang i enkelte norske byer. Nå vil SpareBank 1 Østfold Akershus gjøre bilabonnement tilgjengelig for alle.

– Bilabonnement er en naturlig forlengelse av vår ambisjon om å forenkle hverdagsøkonomien for folk flest. Vi har lang erfaring med finansiering og forsikring av bil, og er blant de som kan mest om nordmenns bilhold og bilens betydning for familiens økonomi, sier Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus. 

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Bilen er en av de største utgiftspostene for nordmenn, til tross for at den i realiteten står parkert mesteparten av tiden. Derfor er bil ekstremt godt egnet for abonnement, sammenlignet med å eie eller å lease – også for folk som bor utenfor Ring 3 i Oslo, mener Erøy Hansen.

I månedsprisen inngår i praksis alt, bortsett fra drivstoff og bompenger. Det betyr at blant annet finansiering, forsikring, trafikkforsikringsavgift, service, dekk og reparasjoner er utgifter som blir dekket i abonnementet. Det er ingen innskudd eller andre investeringer.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Du betaler en fast sum i måneden for å disponere en bil som oppleves som din egen. Avtalen kan du si opp når du vil og den omfatter alt det viktige, slik at du kun trenger å forholde deg til ett kontaktpunkt, forteller Erøy Hansen.

– Bilabonnementet forenkler rett og slett det praktiske bilholdet, og fjerner bekymringer knyttet til bil for folk flest, uten at det koster skjorta, sier Erøy Hansen.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Den første abonnementsbilen rullet i juni ut på norske veier, fra Dahles Auto i Sarpsborg. Hvor veien går videre, ønsker SpareBank 1 innspill på fra nordmenn landet over.

– I første omgang skal vi ha 100 abonnementsbiler ut på norske veier. Vi ønsker å være tilstede der folk trenger oss, og på våre nettsider kan du melde inn ønske om å teste abonnement for bil. Vi oppfordrer alle som ønsker denne tjenesten der de bor å melde sin interesse, avslutter Heidi Erøy Hansen, kommunikasjonssjef i SpareBank 1 Østfold Akershus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.