Nå kan du se hvor toget er og om det er fullt

vy

Vy-appen viser nå hvor toget ditt befinner seg i et kart. Fra denne uken kan du også se hvor fullt toget ditt er både i Vy-appen og på stasjonsskjermene på Østlandet og Vossebanen.

– Dette er etterlengtede funksjoner for pendlerne våre. Vi håper dette vil gi gode kundeopplevelser og bedre punktlighet, sier Kristin Kjøge Jansson, direktør for digitale kundetjenester i Vy.

Du finner den nye tjenesten «Hvor er toget?» under favorittfanen i Vy-appen. Når du trykker på din favorittavgang ser du hvor toget faktisk er på kartet. Du kan også se hvor Vys ekspressbusser befinner seg i kart.

Nå viser også både Vy-appen og stasjonsskjermene til Bane NOR hvor fullt hvert togsett er når toget forlater stasjonen du reiser fra. Funksjonen viser hvor mye plass det vanligvis er i hvert togsett, basert på hvor mange som pleier å reise med denne avgangen.

Les også:  If: Du trenger trolig ikke bunadsforsikring

Appen og skjermene illustrerer hvor fullt toget er med tre ulike farger:

  • Grønt togsett betyr vanligvis over 25 prosent ledige seter.
  • Oransje togsett betyr vanligvis 25 til 5 prosent ledige seter.
  • Rødt togsett betyr vanligvis mindre enn 5 prosent ledige seter.

– Nå under korona er det ekstra viktig å vite hvor fullt toget er. Kanskje du kan gå inn i et annet togsett med bedre plass, eller velge en annen avgang? sier Jansson i Vy.

– Vi er glade for at vi kan bidra til en enklere reise. Passasjerene kan planlegge hvor de skal stå på plattformen, som kan føre til at togene trenger kortere tid på stasjonen, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.

Les også:  Pixel 8a: Ny AI-telefon fra Google

Vy leverer dataene bak. Tjenesten er basert på prognoser som blir oppdatert ukentlig. De fleste nye Vy-togene av typen Flirt har også sensorer som teller passasjerer anonymt, som gjør at prognosen blir enda mer presis når toget nærmer seg din stasjon.

Avvik i trafikken, arrangementer og helligdager kan likevel gjøre toget fullere enn Vy-appen og stasjonsskjermene viser.

Vy har gjort flere andre forbedringer i Vy-appen og på vy.no. Du kan nå søke opp togavganger som skulle ha forlatt stasjonen, men som er forsinket, i appen. Enkelte strekninger har fått lavpriskalender, som viser prisen på den billigste voksenbilletten per dag 90 dager frem i tid.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

Det har også blitt enklere å reservere sete i dyrefri vogn på vy.no, og enklere å dele buss- og togbilletter med familie og venner. Det er nå mulig å se og velge seter i alle togvognene om bord. Vy har også gjort det enklere å søke om refusjon.

Den nye reiseplanleggeren «Finn reise» er under utvikling, hvor du kan søke på reiser fra adresse til adresse og få opp tilbudene til en rekke kollektivselskaper.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.