Nå kan det bli enklere å få erstatning etter strømavbrudd

strøm

Når en nettkunde har opplevd et strømavbrudd som har vart i minst 12 timer, kan hun kreve å få utbetalt en kompensasjon fra nettselskapet.

Nå som de aller fleste kundene har fått smarte målere med kommunikasjon, foreslår Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at nettselskapene automatisk skal betale ut kompensasjonen til alle husholdninger og fritidsboliger som har slike, uten at de selv må fremme et krav om det.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Vi anslår at rundt en tredel av forbrukerne fremmer krav om kompensasjon etter dagens regelverk, sier direktør Ove Flataker. Dette kan tyde på at mange kunder enten ikke har god nok kunnskap om kompensasjonsordningen eller at de synes det er for tungvint å få den utbetalt. Med de foreslåtte endringene vil en kunde få utbetalt kompensasjon, uavhengig om hun kjente til ordningen eller ikke og uten å måtte foreta seg noe. Dette mener vi er et godt tiltak for å sikre at forbrukerne får den kompensasjonen de har krav på, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.